Ο Ελον Μασκ βοήθησε το Shiba Inu να εξελιχθεί από κρυπτονόμισμα του ενός σεντ σε ένα από τα μεγαλύτερα ψηφιακά νομίσματα σε ό,τι αφορά τη χρηματιστηριακή του αξία απλώς τουιτάροντας μια φωτογραφία του κουταβιού του. Τώρα το ξαναέριξε στην αφάνεια, απλώς λέγοντας ότι δεν έχει κανένα στην κατοχή του.

Ο επικεφαλής της Tesla που έχει επανειλημμένως μνημονεύσει το Dogecoin στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σχολιάζει πολύ συχνά διάφορα κρυπτονομίσματα, απάντησε σε μια ερώτηση ενός χρήστη του Twitter που τον ρωτούσε πόσα Shiba Inu έχει. Η απάντηση ήταν «κανένα», ενώ σε επόμενο τουίτ του ανέφερε ότι έχει αγοράσει Bitcoin, Ether και Dogecoin και «τέλος».

Μέχρι το πρωί της Δευτέρας, το SHIB, όπως έχει καθιερωθεί να λέγεται το κρύπτο, υποχώρησε κατά 15% από τα ιστορικά υψηλά του που έφτασε την Κυριακή στο Χονγκ Κονγκ, σύμφωνα με την τιμολόγηση από την CoinGecko.com. Το κρυπτονόμισμα που απεικονίζει μια ράτσα ιαπωνικών κυνηγετικών σκύλων – έχει ενισχυθεί πάνω από 400% τις τελευταίες 30 ημέρες και έγινε το 11ο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα σε αξία.

Το Dogecoin έχει ενισχυθεί περί το 10% το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με το CoinGecko.

Το Shiba Inu έχει κάνει ράλι για διάφορους λόγους, ένας εκ των οποίων η ώθηση για εισαγωγή του στο Robinhood, αλλά και ο γενικός ενθουσιασμός για τα περιουσιακά στοιχεία των meme. Πάντως, πολλοί παρατηρητές της αγοράς αναφέρουν ότι συχνά δεν υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι για την πορεία της τιμής του και εφιστούν την προσοχή ότι το συγκεκριμένο κρυπτονόμισμα μπορεί να δυσκολευτεί να διατηρήσει την τρέχουσα δυναμική του. Για την ιστορία δημιουργήθηκε το 2020 από κάποιον ανώνυμο που εμφανιζόταν με το όνομα Ryoshi.

Διαβάστε ακόμη:

Φοροδιαφυγή από… συνταξιούχο €950.000- Στη φάκα της ΑΑΔΕ έξι εταιρείες  

28η Οκτωβρίου: Υποχρεωτική αργία από φέτος – Πώς αμείβεται η εργασία

Συντάξεις: Ποιοι θα δουν αυξήσεις με τις πληρωμές Νοεμβρίου