Στελέχη της X (πρώην twitter), μιλώντας στο προσωπικό της εταιρείας, ανέφεραν ότι βλέπουν το YouTube και το LinkedIn ως μελλοντικούς ανταγωνιστές, ενώ επιδιώκουν νέες επιχειρηματικές κινήσεις στον τομέα των βίντεο και του HR.

Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Έλον Μασκ και η διευθύνουσα σύμβουλος Λίντα Γιακαρίνο αναφέρθηκαν στους δύο ιστότοπους κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης του συνόλου του προσωπικού την Πέμπτη για τον εορτασμό της επετείου ενός έτους από την εξαγορά της Twitter από τον Μασκ, σύμφωνα με πηγή του Bloomberg. Το δίδυμο εξέφρασε επίσης στις φιλοδοξίες του να δημιουργήσει μια υπηρεσία πρακτορείου ειδήσεων με την ονομασία XWire, η οποία θα ανταγωνιζόταν το PR Newswire της Cision, σύμφωνα πάντα με την ανώνυμη πηγή.

Η συνάντηση ήταν η πρώτη φορά που Μασκ και Γιακαρίνο μίλησαν από κοινού στο προσωπικό, δήλωσε η πηγή.  Η Γιακαρίνο προσλήφθηκε για τη θέση της διευθύνουσας συμβούλου της X τον Μάιο και ήρθε από την NBCUniversal, όπου ήταν υπεύθυνη για τη διαφήμιση και τις συνεργασίες.

Ο Μασκ, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, έκλεισε μια συμφωνία ύψους 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την εξαγορά του Twitter στις 27 Οκτωβρίου 2022. Απέλυσε σε ππολύ σύντομο χρονικό διάστημα τα περισσότερα στελέχη της κοινωνικής πλατφόρμας και έδειξε την πόρτα της εξόδου ή προκάλεσε τις παραιτήσεις του μεγαλύτερου μέρους του προσωπικού. Οι διαφημιστές εγκατέλειψαν την πλατφόρμα και έδειξαν απροθυμία να επιστρέψουν.

Ενώ η Γιακαρίνο έχει επικεντρωθεί στις σχέσεις με τους διαφημιστές, ο Μασκ έχει ρίξει βάρος στην αναμόρφωση του προϊόντος, διαφημίζοντας τις premium συνδρομές, αλλάζοντας την έννοια της «επαλήθευσης» του λογαριασμού.

Δεν είναι σαφές πώς θα είναι οι ανταγωνιστές των YouTube, LinkedIn και PR Newswire, και τα στελέχη έδωσαν ελάχιστες λεπτομέρειες μόνο .

Σε ένα κοινό εσωτερικό υπόμνημα που εστάλη στο προσωπικό της X, το οποίο περιήλθε σε γνώση Bloomberg News, οι Μασκ και Γιακαρίνο δήλωσαν ότι η εταιρεία είναι «τώρα σε θέση για ανάπτυξη» και έκαναν λόγο για «καινοτομία δεκαετίας σε μόλις 12 μήνες» στην πλατφόρμα.

Τα στελέχη συζήτησαν επίσης τις φιλοδοξίες της X για τις πληρωμές κατά τη διάρκεια της συζήτησης με το προσωπικό, προσθέτοντας στο υπόμνημα ότι τα χρηματοοικονομικά εργαλεία θα «δώσουν στους ανθρώπους και τις επιχειρήσεις περισσότερες ευκαιρίες».

Διαβάστε ακόμη

Λαγκάρντ: «Πονοκέφαλος» η κάμψη στα δάνεια – Πού πάει το «μπαλάκι» για το spread σε δάνεια – καταθέσεις

«Απογειώθηκαν» τα κέρδη της Air France KLM – Στο +31% το τρίτο τρίμηνο

Χάρης Βαφειάς: Αγόρασε 2 εκατομμύρια μετοχές της Stealth Gas από τον μεγιστάνα Μάικλ Ντελ έναντι $10,2 εκατ.

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ