Μειωμένες τιμές στο ρεύμα έφεραν στην Ευρώπη οι καλές καιρικές συνθήκες που επικρατούν τις τελευταίες μέρες και οι οποίες έριξαν τη ζήτηση.

Τα συμβόλαια Φεβρουαρίου στη Γαλλία, τη Γερμανία και τις χώρες της Σκανδιναβίας υποχώρησαν, καθώς οι μετεωρολόγοι αναθεώρησαν τη μακροπρόθεσμη πρόγνωση, η οποία δείχνει υψηλότερες θερμοκρασίες.

Ωστόσο, οι τιμές εξακολουθούν να είναι τουλάχιστον πέντε φορές υψηλότερες για τη συγκεκριμένη εποχή του έτους σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, καθώς το φυσικό αέριο εξακολουθεί να ανεβαίνει και οι traders υπολογίζουν και την πιθανότητα η θερμοκρασία να πέσει πολύ τους επόμενους μήνες.

Την ίδια στιγμή, ενώ τα συμβόλαια για το ρεύμα στη Γαλλία έχουν πέσει από τα επίπεδα – ρεκόρ, παραμένουν εξαιρετικά ευάλωτα στις μεταβολές του καιρού και κυρίως στο κρύο.

Στη Γερμανία το συμβόλαιο Φεβρουαρίου για το ρεύμα μειώθηκε κατά 2% στα 265,50 ευρώ ανά μεγαβατώρα, ενώ το αντίστοιχο στη Γαλλία έπεσε κατά 4,9%, στα 411 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τις χώρες της Σκανδιναβίας, σημειώθηκε μείωση κατά 1,7% στα 98,14 ευρώ, ενώ το ετήσιο γερμανικό συμβόλαιο μειώθηκε κατά 1,3%, στα 138 ευρώ.

Ωστόσο, οι τιμές αναμένεται αύριο να είναι αυξημένες, καθώς οι άνεμοι θα εξασθενήσουν αρκετά.

Αυτό σημαίνει ότι για την παραγωγή ενέργειας θα χρησιμοποιηθεί περισσότερο φυσικό αέριο, το οποίο έχει υψηλότερη τιμή.

Διαβάστε ακόμη

Μεγάλη μείωση έως και 72% των ναύλων για πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου – LNG Carriers

Ταχύτερες μεταβιβάσεις ακίνητων χωρίς βεβαίωση ΤΑΠ

Pfizer/BioNTech: Συνεργάζονται για το τρίτο εμβόλιο mRNA