Οι κληρονόμοι του δισεκατομμυριούχου Λεονάρντο Ντελ Βέκιο αναμένουν μερίσματα-ρεκόρ τα οποία ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ (1,1 δισ. δολάρια) από τις μετοχές τους μέχρι το τέλος του 2024, δύο χρόνια μετά το θάνατο του ιδρυτή της εταιρείας κατασκευής οπτικών EssilorLuxottica.

Σύμφωνα με το Bloomberg, το μερίδιο της οικογένειας στην Delfin Sarl ανέρχεται πλέον σε 40 δισεκατομμύρια ευρώ, έπειτα από αύξηση 50% την τελευταία διετία, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση. Οι μέτοχοι της Delfin ανέφεραν επίσης ότι τα μερίσματα για το 2023 ανέρχονται σε περίπου 890 εκατ. ευρώ.

Η Delfin με έδρα το Λουξεμβούργο είναι ο κορυφαίος μέτοχος της γαλλοϊταλικής EssilorLuxottica, ιδιοκτήτριας των εμπορικών σημάτων Ray-Ban και Oakley. Η Delfin κατέχει επίσης μερίδια στη μεγαλύτερη δημόσια επενδυτική τράπεζα Mediobanca της Ιταλίας, καθώς και στην ασφαλιστική Assicurazioni Generali και στη γαλλική εταιρεία ακινήτων Covivio.

Η εταιρεία συμμετοχών ανήκει στους κληρονόμους του Ντελ Βέκιο, ενώ ο εκλιπών μεγιστάνας μοίρασε την περιουσία του εξίσου μεταξύ της συζύγου του, των έξι παιδιών του και του γιου της συζύγου του. Η οικογένεια δεν έχει ακόμη καταλήξει σε οριστικό διακανονισμό σχετικά με τη διαθήκη του.

Ο Francesco Milleri, το δεξί χέρι του Λεονάρντο Ντελ Βέκιο, διορίστηκε πριν από δύο χρόνια για να τον διαδεχθεί ως επικεφαλής της αυτοκρατορίας γυαλιών που δημιούργησε από το μηδέν.

Μετά τον θάνατο του Ντελ Βέκιο, ο Milleri έχει αναλάβει να υλοποιήσει τον στόχο του ιδρυτή του, δηλαδή να ωθήσει τον όμιλο να ξεπεράσει τα 100 δισεκατομμύρια ευρώ αποτίμησης στην αγορά, καθώς και να επεκταθεί σε τεχνολογικές εφαρμογές για τα γυαλιά.

Διαβάστε ακόμη

ΕΚΤ: Ο γρίφος της νέας μείωσης επιτοκίων – Γιατί οι κεντρικοί τραπεζίτες είναι επιφυλακτικοί

Εξοικονομώ 2021: Παράταση για την ολοκλήρωση των εργασιών

Βρετανία: Γιατί το ηλεκτρικό δίκτυο δεν θα πληρώσει τα νοικοκυριά για να περιορίσουν τη ζήτηση ενέργειας

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ