Την καλύτερη επίδοση της εβδομάδας κατέγραψε το token Ether, εν μέσω εικασιών ότι ο ρυθμιστικός έλεγχος των ΗΠΑ για το οικοσύστημα blockchain που διέπει το δεύτερο μεγαλύτερο ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο μπορεί να χαλαρώσει.

Το κουπόνι αυξήθηκε έως και 3,6% την Τετάρτη, προτού περιορίσει μέρος της ανόδου και αλλάξει χέρια στα 3.562 δολάρια στις 12:53 μ.μ. στη Σιγκαπούρη. Το ράλι ήταν μια μέτρια ανοδική πορεία για το Bitcoin που ηγείται της αγοράς και μια σειρά από μικρότερους αντιπάλους.

Ο Ether είναι το νόμισμα της αλυσίδας μπλοκ Ethereum, του σημαντικότερου δικτύου για χρηματοοικονομικές υπηρεσίες που βασίζονται στην κρυπτογράφηση. Μια έρευνα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ γύρω από το Ίδρυμα Ethereum ανέδειξε την αβεβαιότητα σχετικά με το αν το Ether είναι μη εγγεγραμμένος τίτλος, ένα καθεστώς που θα μπορούσε να πλήξει τη ζήτηση για το ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο.

Σε μια ανάρτηση στο X, η Consensys, ένας προγραμματιστής του Ethereum, δήλωσε ότι «το τμήμα Enforcement της SEC μας ενημέρωσε ότι κλείνει την έρευνά του για το Ethereum 2.0», σύμφωνα με το Bloomberg.

«Η απόφαση ακολουθεί μια επιστολή που στείλαμε στις 7 Ιουνίου, ζητώντας από την SEC να επιβεβαιώσει ότι οι εγκρίσεις ETH ETF του Μαΐου, οι οποίες προϋπέθεταν ότι η ETH είναι εμπόρευμα, σήμαινε ότι η υπηρεσία θα έκλεινε την έρευνά της για το Ethereum 2.0», πρόσθεσε η Consensys.

Ο οργανισμός ενέκρινε τον περασμένο μήνα την πρόταση των τόπων διαπραγμάτευσης της Cboe Global Markets Inc., του Nasdaq και του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης για την εισαγωγή διαπραγματεύσιμων αμοιβαίων κεφαλαίων που επενδύουν απευθείας στον αιθέρα. Απαιτούνται περαιτέρω εγκρίσεις προτού αιτούντες όπως η BlackRock Inc. και η Fidelity Investments μπορέσουν να κάνουν το ντεμπούτο τους με τέτοια προϊόντα.

Ενώ το Bitcoin θεωρείται ως εμπόρευμα, η SEC υποστηρίζει ότι τα περισσότερα άλλα tokens είναι μη καταχωρημένα χρεόγραφα που θα πρέπει να υπόκεινται στην εποπτεία της.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της SEC Γκάρι Γκένσλερ ήταν διφορούμενος σχετικά με το αν ο Ether αποτελεί κινητή αξία. Οι λάτρεις της κρυπτογράφησης ανησυχούν για το token – και ενδεχομένως για έργα που βασίζονται στην αλυσίδα μπλοκ Ethereum – που εμπίπτουν στους σκληρούς και δαπανηρούς κανόνες του οργανισμού.

Το Bloomberg News ανέφερε τον Μάρτιο ότι ο οργανισμός είχε ζητήσει πληροφορίες από τις εταιρείες σχετικά με τις συναλλαγές με το Ethereum Foundation στο πλαίσιο της επανεξέτασης των πτυχών του Ether. Ο ιστότοπος του ιδρύματος περιγράφει τον οργανισμό ως μη κερδοσκοπικό οργανισμό αφιερωμένο στην υποστήριξη του Ethereum και των σχετικών τεχνολογιών.

Η SEC δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα σχολιασμού σχετικά με τους ισχυρισμούς της Consensys. Το αίτημα εστάλη εκτός των κανονικών εργάσιμων ωρών. Η Consensys τον Απρίλιο μήνυσε την SEC σε μια προσπάθεια να αποκρούσει τη ρύθμιση του Ethereum.

Διαβάστε ακόμη

Τι φέρνει η εποχή Θεοδωρόπουλου στον ΣΕΒ

Η πολυτέλεια συναντά τη βιωσιμότητα: Μαγιό από πλαστικό και δίχτυα (pics)

Πλειστηριασμοί: Τι «κληρώνει» για Mega Park και… Giasemi yacht

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ