Η Nike αντικαθιστά την Adidas ως η βασική χορηγός στις στολές των εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου της Γερμανίας, μεταφέροντας τον ανταγωνισμό για την πρωτοκαθεδρία του μάρκετινγκ στην «έδρα» της αντιπάλου της.

Η αμερικανική εταιρεία θα γίνει ο κύριος προμηθευτής των γερμανικών ομάδων από το 2027, τερματίζοντας μια μακροχρόνια συνεργασία με την Adidas. Η συμφωνία έχει οριστεί να διαρκέσει μέχρι το 2034.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Nike υπέβαλε τη «μακράν καλύτερη οικονομική προσφορά», ανέφερε η γερμανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, DFB, την Πέμπτη σε ανακοίνωσή της στην ιστοσελίδα της. Περιελάμβανε επίσης τη δέσμευση να υποστηρίξει τις ερασιτεχνικές αθλητικές δραστηριότητες της οργάνωσης και να προωθήσει την ανάπτυξη του γυναικείου ποδοσφαίρου.

Οι μετοχές της Nike διαπραγματεύονταν 1,4% υψηλότερα το απόγευμα της Πέμπτης στη Νέα Υόρκη, με την Adidas να κλείνει 0,4% χαμηλότερα στη Φρανκφούρτη.

Η συμφωνία με την αμερικανική εταιρεία κατασκευής αθλητικών παπουτσιών αποτελεί τομή για τις γερμανικές εθνικές ομάδες. Οι ομάδες ανδρών και γυναικών έχουν κερδίσει η καθεμία πολλαπλούς τίτλους σε Παγκόσμια Κύπελλα και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα με τη… φανέλα της Adidas.

Η Nike έχει εισχωρήσει σταθερά στο διεθνές ποδόσφαιρο από την πρώτη της μεγάλη κίνηση το 1996, όταν εξασφάλισε συμφωνία με τη μεγάλη ποδοσφαιρική δύναμη της Βραζιλίας. Είναι επίσης χορηγός ομάδων όπως η Γαλλία, η Αγγλία και οι ΗΠΑ, ενώ η Adidas υποστηρίζει ομάδες όπως η Ιταλία και η Ισπανία.

Διαβάστε ακόμη

Moody’s: Οι λόγοι που κρατήσαμε σταθερή την αξιολόγηση για την Ελλάδα (γραφήματα)

Γερμανία: Αρχίζει το πείραμα με την 4ήμερη εργασία

Κυβερνητικές πηγές: Καμία συμφωνία με το Κίεβο για αποστολή αμυντικού εξοπλισμού (tweets)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ