Η ιταλική εταιρεία κατασκευής παιχνιδιών Giochi Preziosi πρόκειται να εντείνει τις συνομιλίες με τους δανειστές της, καθώς μέρος του χρέους της λήγει τους επόμενους μήνες.

Η εταιρεία, η οποία έχει καταγράψει επί σειρά ετών ζημίες, εξετάζει επιλογές για την αντιμετώπιση του χρέους της ύψους 250 εκατ. ευρώ (271 εκατ. δολάρια), δήλωσαν στο Bloomberg καλά πληροφορημένες πηγές, οι οποίοι μίλησαν στο Bloomberg News υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Η Giochi Preziosi είχε παραβιάσει τους όρους των εν λόγω δανείων το 2022, αλλά τελικά έλαβε απαλλαγή και αναπροσαρμογή από τις τράπεζες πέρυσι, σύμφωνα με έκθεση της εταιρείας που είδε το Bloomberg News. Η εταιρεία βρέθηκε αντιμέτωπη με επιβράδυνση της ζήτησης για τα παιχνίδια της και πάλεψε ενάντια στα ακριβότερα κόστη παραγωγής και αποστολής.

Η χρηματοδότηση του χρέους της προέρχεται σε μεγάλο βαθμό από μια ομάδα τραπεζών, συμπεριλαμβανομένης της Banco BPM, της Intesa Sanpaolo και της Unicredit το 2019, σύμφωνα με τα αρχεία της εταιρείας. Αυτό περιλαμβάνει μια διευκόλυνση ύψους 70 εκατ. ευρώ για χρέος που λήγει τον Ιούνιο, μια πιστωτική διευκόλυνση ύψους 65 εκατ. ευρώ που λήγει επίσης φέτος και μια αποσβεστέα δόση, από την οποία 30 εκατ. ευρώ εξακολουθούσαν να εκκρεμούν τον Δεκέμβριο του 2022.

Εκπρόσωποι της Giochi Preziosi και της Unicredit δεν απάντησαν σε αιτήματα σχολιασμού. Οι εκπρόσωποι της BPM και της Intesa αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Δεδομένων των επικείμενων λήξεων, η Giochi Preziosi ανακοίνωσε ότι υπάρχει αβεβαιότητα σχετικά με την ικανότητά της να συνεχίσει τη δραστηριότητά της.

Η Giochi Preziosi, που ιδρύθηκε το 1978 από τον Enrico Preziosi, βρέθηκε υπό πίεση πριν από περίπου μια δεκαετία, η οποία κατέληξε σε αναδιάρθρωση του χρέους της.

Η ισπανική θυγατρική της, Famosa, έχει επίσης ένα δάνειο ύψους περίπου 33 εκατ. ευρώ σε τοπικές τράπεζες με επικεφαλής την Banco Santander που λήγει τον επόμενο μήνα. Εάν το χρέος της ιταλικής εταιρείας αναχρηματοδοτηθεί, τότε η εν λόγω ωρίμανση θα παραταθεί, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση.

Το υπόλοιπο χρέος της Giochi Preziosi είναι σε μεγάλο βαθμό ένα κρατικά εγγυημένο δάνειο που ελήφθη κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Το δάνειο ήταν αρχικά 85 εκατ. ευρώ με χρονοδιάγραμμα απόσβεσης που ξεκινά από το δεύτερο εξάμηνο του 2023 έως το 2026.

Ξεχωριστά, μία από τις εταιρείες μέσω των οποίων η Preziosi ελέγχει την εταιρεία έχει δάνειο από τη ρωσική VTB Bank PJSC.

Διαβάστε ακόμη

Χρυσός: Πού οφείλεται η απότομη άνοδός του – Οι αναλυτές δίνουν απαντήσεις (πίνακες)

«Ανακαινίζω – Ενοικιάζω»: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για το πρόγραμμα

Επιστροφή φόρου: Άμεσα από την ΑΑΔΕ με την εξόφληση ΕΝΦΙΑ

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ