Ο Τζαμαϊκανός ολυμπιονίκης σπρίντερ, Γιουσέιν Μπολτ, έπαθε σοκ όταν ανακάλυψε ότι 12 εκατομμύρια δολάρια έλειπαν από λογαριασμό που διατηρούσε στην επενδυτική εταιρεία Stocks and Securities Ltd. με έδρα το Κίνγκστον, σύμφωνα με τον δικηγόρο του.

Ο Μπολτ ενημερώθηκε πρόσφατα ότι στον λογαριασμό του είχαν απομείνει μόνο περίπου 12.000 δολάρια, δήλωσε ο δικηγόρος του Λίντον Π. Γκόρντον σε τηλεφωνική συνέντευξη. Ο λογαριασμός αποτελούσε μέρος των αποταμιεύσεων του Μπολτ για συνταξιοδότηση και για όλη του τη ζωή.

«Είναι δυσάρεστα νέα για τον καθένα», δήλωσε ο Γκόρντον την Τετάρτη. «Και σίγουρα στην περίπτωση του κ. Μπολτ, ο οποίος δημιούργησε αυτόν τον λογαριασμό ως μέρος της ιδιωτικής του σύνταξης«.

Η Επιτροπή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Τζαμάικα δήλωσε την Τρίτη ότι εγκατέστησε τον δικό της προσωρινό διαχειριστή στην SSL, μετά από αναφορές για καταγγελίες περί απάτης που είχαν οδηγήσει νωρίτερα την Επιτροπή να θέσει την τράπεζα υπό ενισχυμένη εποπτεία.

Ο Γκόρντον δήλωσε ότι οι ρυθμιστικές αρχές δεν έχουν επικοινωνήσει με τον ίδιο ή τον πελάτη του. Εάν ο Μπολτ δεν δει τα χρήματα να επιστρέφονται εντός οκτώ ημερών, ο Γκόρντον δήλωσε ότι σκοπεύει να προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο του Κίνγκστον.

Ο Μπολτ, οκτώ φορές χρυσός Ολυμπιονίκης, θεωρείται ο ταχύτερος άνθρωπος στον κόσμο, κατέχοντας παγκόσμια ρεκόρ στα 100 και 200 μέτρα. Τη Δευτέρα, ο Μπολτ ανέφερε στον λογαριασμό του στο Twitter στίχους που, εν μέρει, έλεγαν «Η ιστορία του κακού… Ποια είναι η ρίζα;… ΧΡΗΜΑ».

Διαβάστε ακόμη

Ο μέτοχος Α2, το ΚαΚαΠα και ένα (τόσο δα) «ξεπλυματάκι», οι δυο που αγοράζουν Σέριφο, το Κολέγιο Ελληνικού και μια βαλίτσα με 1 εκατ. ευρώ

SKY express: Έρχονται δύο νέα Airbus Α321neo – Επενδύει περαιτέρω στο δίκτυο εξωτερικού

Τέλος επιτηδεύματος: ποιοι γλιτώνουν €1.000 (και πλέον) το 2023