Περαιτέρω επέκταση του δικτύου εξωτερικού θα σηματοδοτήσει η έλευση, από το δεύτερο τρίμηνο του 2023, των δύο νέων Αirbus A321neo που θα προστεθούν στον υφιστάμενο στόλο της SKY express, αυξάνοντας παράλληλα και τα νούμερα της επιβατικής κίνησης της αεροπορικής.

Η εταιρεία, μέλος του ομίλου IOGR με επικεφαλής τον κ. Γιάννη Γρύλο, έκλεισε την περυσινή χρονιά έχοντας μεταφέρει συνολικά 3,5 εκατομμύρια επιβάτες, νούμερο πάνω από τον αρχικό στόχο των 3,2 εκατομμυρίων. Επιπλέον, όπως αναφέρθηκε χθές στο πλαίσιο της παρουσίασης από τους επιτελείς της αεροπορικής, με την ενίσχυση του δικτύου εξωτερικού αυξήθηκαν σημαντικά και τα συνολικά έσοδα της εταιρείας το 2022 φθάνοντας, κατά τις εκτιμήσεις, στα πέριξ των των 267 εκατ. ευρώ. Σημειωτέον ότι προ πανδημίας, το 2019 ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ήταν στα 78,7 εκατ. ευρώ, για να πέσουν στα 42,2 εκατ. ευρώ την πρώτη χρονιά της πανδημίας και να αυξηθούν στα 122,2 εκατ. ευρώ το 2021, με τα αποτελέσματα πάντως να είναι ζημιογόνα τα προηγούμενα χρόνια λόγω και των νέων επενδύσεων.

Το δίκτυο των δρομολογίων εξωτερικού που έχει ενισχυθεί σημαντικά την τελευταία διετία (σε συνέχεια και του επενδυτικού προγράμματος για την ενίσχυση του στόλου που αποφασίστηκε εν μέσω κορωνοϊού) αύξησαν και το μέσο έσοδο ανά επιβάτη το 2022, το οποίο σχεδόν διπλασιάστηκε σε σύγκριση με την περίοδο της κανονικότητας, ενώ και η μέση πληρότητα βελτιώθηκε κατά 20 ποσοστιαίες μονάδες κατά τη διάρκεια της περυσινής χρονιάς. Τα τελευταία δύο χρόνια έχει προβεί στον εκσυγχρονισμό του στόλου της με την απόκτηση οκτώ καινούργιων AIRBUS A320neo, ενός AIRBUS A320ceo και 6 ATR 72-600, ενώ από φέτος και με την προσθήκη των δύο νέων αεροσκαφών την άνοιξη ο στόλος αυξάνεται στα 23 αεροσκάφη.

Η διοίκηση χθες αναφέρθηκε και στο κομμάτι της απασχόλησης στην αεροπορική, με τον κ. Γεράσιμο Σκαλτσά, επικεφαλής Εμπορικής Διεύθυνσης της εταιρίας (Chief Commercial Officer) να δηλώνει ότι έχει υπάρξει ισχυρή αύξηση των θέσεων εργασίας που έφτασαν το 2022 τις 619, με 390 νέες προσλήψεις την τετραετία 2019-2022, συμπεριλαμβανομένης και της περιόδου της πανδημίας (βάσει στοιχείων 31/08/2022). «Το 2022 χρονιά μεγάλης εξωστρέφειας για την εταιρεία, εξυπηρετώντας το καλοκαίρι 24 προορισμούς εξωτερικού», ανέφερε ο ίδιος, πέραν και του δικτύου εσωτερικού που αριθμεί συνολικά 34 προορισμούς, ενώ «η προσθήκη των νέων αεροσκαφών αποδεικνύει έμπρακτα την σταθερά ανοδική πορεία της εταιρείας με νέες ιδέες, νέα προϊόντα και καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό».

Ερωτηθείς σχετικά για τις νέες συνδέσεις- συχνότητες που θα προστεθούν φέτος ο κ. Σκαλτσάς έκανε λόγο για ανάπτυξη σε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις που αξιολογείται συνεχώς, ενώ για το ενδεχόμενο της υιοθέτησης από την εταιρεία ενός συστηματικού προγράμματος επιβράβευσης πελατών ανέφερε ότι «εμπορικά κοιτάμε όλες τις επιλογές, μπορεί να είναι κάτι που θα ακολουθήσει στο προσεχές μέλλον μία κάρτα επιβράβευσης», ωστόσο η εταιρεία έχει επιλέξει να προσφέρει υπηρεσίες και παροχές στους επιβάτες σε πραγματικό χρόνο». Ο ίδιος έκανε λόγο και για πολύ καλά πρώτα μηνύματα για το φετινό καλοκαίρι από τις αγορές του εξωτερικού.

Οσον αφορά την παρουσία της SKY express στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, η ανάπτυξη, όπως ανέφερε χθες η διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, κυρία Ιωάννα Παπαδοπούλου είναι θεαματική: «Από το 2019 μέχρι σήμερα η εταιρεία έχει μεταφέρει πάνω από 5,6 εκατ. επιβάτες, με πάνω από 110.000 πτήσεις στο Ελ. Βενιζέλος, και μάλιστα σε μία περίοδο, όπως αυτή του 2020- 2021, πολύ δύσκολη συνολικά για τον κλάδο των αερομεταφορών και του τουρισμού. Η εταιρεία αύξησε το μερίδιο αγοράς της από το 2,5% που ήταν το 2019 σχεδόν στο 13% που πλησιάζει το 2022 πλησιάζει το 13% και είναι πλέον η δεύτερη αεροπορική εταιρεία για τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών».

Διαβάστε ακόμη

Η “μαμά Μαρία”, τα 3 αδέλφια και ο γραφίστας – Απίθανες ιστορίες Ελλήνων που άνοιξαν δουλειές στο Παρίσι

Η ευτυχία της ντοπαμίνης – Ολη η δράση της ζάχαρης για να γίνει εθιστική στον εγκέφαλο

Πλειστηριασμοί: Ξανά στο σφυρί το Ερασίνειο, ακολουθεί και η Φιλκεράμ Τζόνσον