Η Apple έκλεισε συμφωνία με την OpenAI για τη χρήση της τεχνολογίας της νεοσύστατης εταιρείας στο iPhone, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας να φέρει χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Οι δύο πλευρές έχουν οριστικοποιήσει τους όρους για ένα σύμφωνο για τη χρήση χαρακτηριστικών της ChatGPT στο iOS 18 της Apple, το επόμενο λειτουργικό σύστημα iPhone, δήλωσαν οι πηγές, οι οποίοι ζήτησαν να μην κατονομαστούν. Η Apple έχει επίσης πραγματοποιήσει συνομιλίες με την Google της Alphabet Inc. σχετικά με την αδειοδότηση του chatbot Gemini της εν λόγω εταιρείας. Οι συζητήσεις αυτές δεν έχουν οδηγήσει σε συμφωνία, αλλά συνεχίζονται.

Μια συμφωνία με το OpenAI θα επέτρεπε στην Apple να προσφέρει ένα δημοφιλές chatbot ως μέρος ενός καταιγισμού νέων χαρακτηριστικών τεχνητής νοημοσύνης που σχεδιάζει να ανακοινώσει τον επόμενο μήνα. Το Bloomberg ανέφερε τον Απρίλιο ότι οι συζητήσεις με το OpenAI είχαν ενταθεί. Παρόλα αυτά, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι μια συμφωνία θα ανακοινωθεί άμεσα.

Οι εκπρόσωποι της Apple, της OpenAI και της Google αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Η Apple σχεδιάζει να κάνει αίσθηση στον κόσμο της τεχνητής νοημοσύνης τον Ιούνιο, όταν θα διοργανώσει το ετήσιο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών. Στο πλαίσιο αυτής της ώθησης, η εταιρεία θα τρέξει ορισμένα από τα επερχόμενα χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης της μέσω κέντρων δεδομένων που είναι εξοπλισμένα με δικούς της εσωτερικούς επεξεργαστές, ανέφερε το Bloomberg.

Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Μεγάλη επιτυχία ότι εξασφαλίσαμε τη δημοσιονομική σταθερότητα

Πωλείται η βίλα του Μάθιου Πέρι στο Λος Αντζελες προς 4,8 εκατ. ευρώ

«Γρίφος» η διάσωση μεγαθηρίων του Τύπου

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ