Οι Νοτιοκορεάτες θα γίνουν τουλάχιστον ένα χρόνο νεότεροι από αύριο, καθώς το ασιατικό κράτος, το οποίο παραδοσιακά υπολογίζει τα νεογέννητα ως ενός έτους, εντάσσεται στα διεθνή πρότυπα.

Από την Τετάρτη, όλες οι δικαστικές και διοικητικές περιοχές της χώρας θα αρχίσουν να χρησιμοποιούν το διεθνές πρότυπο ή την ημερολογιακή ηλικία, καθώς το σχετικό νομοσχέδιο πέρασε από τη βουλή της χώρας πέρυσι. Σκοπός είναι να μειωθεί η σύγχυση και να συμμορφωθεί η χώρα με τα παγκόσμια πρότυπα.

Οι Νοτιοκορεάτες συνήθως καταγράφονται κατά ένα έως δύο χρόνια μεγαλύτεροι από τους υπόλοιπους ανθρώπους. Η χώρα εφαρμόζει την τη δική της μέθοδο  υπολογισμού της ηλικίας, σύμφωνα με την οποία τα παιδιά γεννούνται στην ηλικία του μηδέν και κάθε 1η Ιανουαρίου μεγαλώνουν κατά ένα έτος. Αυτό σημαίνει ότι ένα παιδί που γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 2020, γίνεται δύο ετών την 1η Ιανουαρίου του 2022.  

Όπως υπενθυμίζει το Bloomberg, ο πρόεδρος Γιουν Σουκ Γιολ επεδίωξε την αλλαγή, η οποία υποστηρίχθηκε ευρέως από την κοινή γνώμη.

Οι Νοτιοκορεάτες δεν θα χρειαστεί να επικαιροποιήσουν κανένα έγγραφο ή ταυτότητα, καθώς η ηλικία που χρησιμοποιείται για τα κυβερνητικά έντυπα βασίζεται στο διεθνές σύστημα, όπως και για τη συνταξιοδότηση, τη λήψη σύνταξης και τις εκλογές. Η υποχρεωτική στρατιωτική θητεία και η εισαγωγή στα σχολεία ακολουθούν την ημερολογιακή ηλικία, η οποία λαμβάνει υπόψη το έτος γέννησης.

Τα καταστήματα που πωλούν προϊόντα καπνού ή αλκοόλ χρησιμοποιούν την ημερολογιακή ηλικία και όχι την «κορεατική ηλικία» για να διασφαλίσουν ότι κάποιος ήταν πάνω από 19 ετών.

«Το κλειδί είναι πότε τα παιδιά έχουν δικαίωμα να αγοράζουν τσιγάρα», δήλωσε ο Gye Sang Hyuk, ο οποίος διατηρεί ένα κατάστημα ψιλικών λίγο έξω από τη Σεούλ εδώ και 20 χρόνια. Οι υπάλληλοι θα εξακολουθούν να ελέγχουν το έτος γέννησης ως συνήθως, είπε.

Τα τρία τέταρτα των Κορεατών επιθυμούσαν την αλλαγή, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Hankook Research από τον Ιανουάριο του 2022.

Διαβάστε ακόμη

«Επιθετικές» κινήσεις για το δημόσιο χρέος με 4 επανεκδόσεις ομολόγων

Ενεργειακή αναβάθμιση και ανακαίνιση σε κατοικίες – Αυτά είναι τα τρία προγράμματα που «τρέχουν» (vid)

Mars: Το νέο εγχείρημα στη βιομηχανία παγωτού – Ο ανταγωνισμός και οι φιλοδοξίες για έσοδα 1 δισ.

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ