Ρήτρα αποφυγής θα χρησιμοποιήσει η UniCredit, προκειμένου να αποφύγει την καταβολή του έκτακτου φόρου της ιταλικής κυβέρνησης για τις τράπεζες, ενώ, για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο, ανέβασε τον στόχο της για τα έσοδα για το σύνολο του έτους.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας αναμένει τώρα ότι τα καθαρά έσοδα του 2023 θα ξεπεράσουν τα 22,2 δισ. ευρώ, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για 21,5 δισ. ευρώ, με αιχμή τα υψηλότερα του αναμενόμενου καθαρά έσοδα από τόκους.

Η UniCredit αναθεώρησε επίσης τον στόχο της για τη δημιουργία κεφαλαίου και τα σταθμισμένα έναντι κινδύνου περιουσιακά στοιχεία, ενώ επιβεβαίωσε τους ετήσιους στόχους της για τα κέρδη και τις αποδόσεις των επενδυτών.

Η UniCredit θα διαθέσει 1,1 δισ. ευρώ ως μη διαθέσιμα αποθεματικά για το 2024 αντί να καταβάλει την εισφορά, η οποία είχε ανακοινωθεί νωρίτερα φέτος. Το βήμα αυτό είναι η πρώτη ανάλογη ανακοίνωση μεταξύ των μεγάλων ιταλικών τραπεζών και θα μπορούσε να διαμορφώσει τη στάση και των υπόλοιπων απέναντι στον νόμο της κυβέρνησης.

Τα καθαρά κέρδη για το τρίτο τρίμηνο ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις, καθώς ανήλθαν σε 2,32 δισ. ευρώ.

Από τότε που ανέλαβε την ευθύνη της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας της Ιταλίας πριν από σχεδόν δύο χρόνια, ο διευθύνων σύμβουλος Andrea Orcel εγκατέλειψε επιχειρήσεις, μείωσε θέσεις εργασίας σε μη βασικούς τομείς και προσπάθησε να επικεντρωθεί σε πιο επικερδή προϊόντα και δραστηριότητες με χαμηλό κεφάλαιο. Οι προσπάθειες αυτές ενισχύθηκαν από την εκστρατεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την αύξηση των επιτοκίων για την καταπολέμηση του πληθωρισμού.

Η UniCredit ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι θα προχωρήσει σε μια δόση ύψους 2,5 δισ. ευρώ του προγράμματος επαναγοράς μετοχών του 2023. Υπό τον Orcel, η τράπεζα έχει αυξήσει τον στόχο διανομής μερίσματος δύο φορές φέτος.

Διαβάστε ακόμη

Αndrea Orcel: O εκρηκτικός CEO της Unicredit – Γιατί τον αποκαλούν «βασιλιά των deal»

Oι ξένοι έχουν αγοράσει ήδη περισσότερα και ακριβότερα εξοχικά φέτος στην Ελλάδα έναντι του 2022

Ο Μητσοτάκης στο Τελ Αβίβ, ο Stefanos, οι διαγραφές, η Λιζ Τρας και το μαρούλι, το deal της Alpha Bank, ο Τέλης και οι εφοπλιστές 

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ