Γερμανοί εισαγγελείς πραγματοποίησαν έφοδο στα γραφεία της BNP Paribas SA στη Φρανκφούρτη στο πλαίσιο της τεράστιας έρευνάς τους για το αμφιλεγόμενο σκάνδαλο Cum-Ex που έπληξε τις μεγαλύτερες τράπεζες της Wall Street.

Εκπρόσωπος της τράπεζας επιβεβαίωσε την έρευνα και είπε ότι συνεργάζεται. Εκπρόσωπος της εισαγγελίας της Κολωνίας είπε ότι η υπηρεσία έκανε έφοδο σε τράπεζα στη Φρανκφούρτη από την Τρίτη χωρίς να αποκαλύψει το όνομά της. Η έρευνα αναφέρθηκε νωρίτερα από την Handelsblatt.

Το Cum-Ex ήταν μια εμπορική στρατηγική σε όλη την Ευρώπη που έδιωχνε δισεκατομμύρια ευρώ σε κρατικά έσοδα, εκμεταλλευόμενο τους φορολογικούς νόμους που επέτρεπαν σε πολλούς επενδυτές να διεκδικούν επιστροφές φόρου επί μερισμάτων που καταβλήθηκαν μόνο μία φορά. Η Γερμανία άρχισε διαδικασίες για να καταργήσει την πρακτική το 2012.

Αν και χρονολογείται περισσότερο από μια δεκαετία, το σκάνδαλο Cum-Ex συνεχίζει να αναστατώνει τον χρηματοπιστωτικό κλάδο. Οι εισαγγελείς στην Κολωνία ερευνούν περισσότερα από 1.500 άτομα και εντείνουν την πίεση στις διεθνείς τράπεζες.

Διαβάστε ακόμη:

Pantelakis Securities: Οι κορυφαίες επιλογές μετοχών από το ΧΑ για το 2023

D-day για τους πλειστηριασμούς από servicers – Η ακρόαση στον Άρειο Πάγο και ο ηθικός κίνδυνος

Οι κίνδυνοι της κάλπης για την οικονομία – Τα στοιχήματα του 2023