Η Burberry Group Plc προσέλαβε την Kate Ferry από τον όμιλο McLaren ως νέα οικονομική διευθύντρια, στην τελευταία από μια σειρά αλλαγών στην ηγεσία της βρετανικής μάρκας πολυτελείας.

Η Ferry θα αντικαταστήσει την Julie Brown, η οποία αποχωρεί τον επόμενο μήνα μετά από περισσότερα από έξι χρόνια στον όμιλο μόδας για να ενταχθεί στη φαρμακοβιομηχανία GSK Plc. Η Ferry θα ξεκινήσει στην Burberry το αργότερο τον Σεπτέμβριο και θα αναφέρεται στον διευθύνοντα σύμβουλο Jonathan Akeroyd, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

Ο διορισμός της Ferry σηματοδοτεί την τελευταία αλλαγή στη διοίκηση της Burberry, η οποία βρίσκεται σε μια μεταβατική περίοδο καθώς ο Akeroyd προσπαθεί να απογειώσει τη μάρκα στην αγορά και να αποκαταστήσει τη «βρετανικότητά» της, δίνοντας μάλιστα έμφαση στα αξεσουάρ, κυρίως στις τσάντες και στα παπούτσια.

Ο Akeroyd ανέλαβε τη διοίκηση της μάρκας, που είναι γνωστή για τις καμπαρντίνες και το καρό μοτίβο της, πέρυσι και γρήγορα προσέλαβε τον Βρετανό σχεδιαστή μόδας Daniel Lee για να αντικαταστήσει τον Riccardo Tisci.

Η μεγάλη εμπειρία της Ferry στη βιομηχανία πολυτελείας θα ενισχύσει την ηγετική ομάδα της Burberry, ανέφερε ο Akeroyd στην ανακοίνωση.

Στη McLaren, η οποία κατασκευάζει πολυτελή αυτοκίνητα και διαθέτει αγωνιστική ομάδα της Formula 1, η Ferry ήταν υπεύθυνη οικονομικής στρατηγικής. Πριν εργαστεί στη McLaren ήταν οικονομική διευθύντρια στην TalkTalk Telecom Group Plc για τέσσερα χρόνια.

Η Burberry ανέφερε ανιαρή αύξηση των πωλήσεων κατά το τρίμηνο έως τις 31 Δεκεμβρίου που πλήττεται από τη μεταβλητή ζήτηση στην Κίνα – τη μεγαλύτερη ατμομηχανή ανάπτυξης του κλάδου.

 

Διαβάστε ακόμη

Πάολο Γκρινιάνι (Oxford Economics): Η ΕΚΤ θα συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια

Τι σημαίνει για τις ελληνικές startup η κατάρρευση των SVB και Signature Bank – Τα ελληνικά VCs απαντούν

Η «μάχη» του Καραμανλή, η απόφαση Μητσοτάκη για τα Χανιά, ο Μυστακίδης πήρε την τράπεζα και το «Τ» της Cosmote