Το ηλιόλουστο Ντουμπάι ξεπερνά το Μαϊάμι, το Δουβλίνο και τη Λισαβόνα στις προβλέψεις για το πού θα φτάσουν οι τιμές των πολυτελών ακινήτων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Knight Frank, οι τιμές των ακριβών ακινήτων στο Ντουμπάι προβλέπεται ότι θα αυξηθούν κατά 13,5% την επόμενη χρονιά, καθώς το αυξανόμενο ενδιαφέρον από ξένους αγοραστές συνεχίζει να δίνει τεράστια ώθηση στην αγορά.

Η περιοχή που έχει αναδειχθεί σε επιχειρηματικό κόμβο παίρνει άνετα τα ηνία της αύξησης των τιμών στα ακριβά ακίνητα για το 2023, με μια πρόβλεψη για ετήσια μεταβολή υπερδιπλάσια από το 5% που αναμένεται για τα ακίνητα στο Μαϊάμι, το οποίο καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση.

Το Λονδίνο και η Σεούλ μοιράζονται την τελευταία θέση της κατάταξης των συνολικά 25 πόλεων και οι τιμές και στα δύο αστικά κέντρα αναμένεται να μειωθούν κατά 3%, σύμφωνα με την έρευνα. Η Νέα Υόρκη είναι στη μέση της κατάταξης με προβλεπόμενη αύξηση τιμών της τάξης του 2%.

 

Το γεγονός ότι σχετική προσιτότητα της αγοράς των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και η υποδοχή του ρωσικού πλούτου, είναι δύο στοιχεία που υποστηρίζουν την άνοδό της.

Από την άλλη πλευρά, το Λονδίνο αναμένεται να δει μια επιβράδυνση, αν και οι τιμές στο κεντρικό Λονδίνο – όπου κυριαρχούν οι εξαιρετικά πλούσιοι κάτοικοι – αναμένεται να συνεχίζουν να ανεβαίνουν κατά 3,5% το 2023, σύμφωνα με την έκθεση.

Συνολικά, οι τιμές των πολυτελών ακινήτων θα αυξηθούν κατά 2% κατά μέσο όρο σε 25 μεγαλύτερες πόλεις του πλανήτη, έναντι αύξησης 5,2% το 2022, σύμφωνα πάντα με την έκθεση της Knight Frank.

«Σε μια εποχή που οι ιδιοκτήτες πρέπει να συμβιβάζονται με τον απρόβλεπτο παράγοντα του αυξανόμενου πληθωρισμού, το αυξανόμενο κόστος του χρέους και τους υψηλότερους φόρους,. Το τοπίο στις περισσότερες πόλεις παγκοσμίως μεταβάλλεται», αναφέρει η Κέιτ Εβερετ Αλλεν, επικεφαλής της παγκόσμιας έρευνας κατοικίας στην  Knight Frank.

Παρά την πιο υποτονική αναμενόμενη ανάπτυξη, το Λονδίνο και η Νέα Υόρκη εξακολουθούν να είναι οι πιο δημοφιλείς πόλεις για αγορά κατοικίας, σύμφωνα με την έρευνα της Knight Frank για τα άτομα με που έχουν μεγάλη περιουσία. Περίπου εννέα στους δέκα Κινέζους αγοραστές ανέφεραν ότι είναι πιθανό να αγοράσουν ένα ακίνητο το επόμενο έτος, εν συγκρίσει με περίπου τους μισούς Βρετανούς και Αμερικανούς επενδυτές.

Διαβάστε ακόμη

Στα ύψη η ζήτηση για διατηρητέα – Προς πώληση με τιμές έως και πάνω από €5 εκατ.

Τα επώνυμα σφυριά που θα χτυπήσουν ως το τέλος της χρονιάς (pics)

Αυτή είναι η πιο αυθεντική εμπειρία φαγητού στην Ελλάδα: Η ταβέρνα που εκθειάζουν τα μεγάλα ξένα media