Αντιμέτωπη με το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού είναι και η βιομηχανία της κρουαζιέρας την ώρα μάλιστα που οι επιβάτες επιστρέφουν στα κρουαζιερόπλοια, όπως σημειώνει το πρακτορείο Bloomberg.

Η Princess Cruises της Carnival ακύρωσε 11 φθινοπωρινά δρομολόγια του Diamond Princess αυτήν την εβδομάδα, λέγοντας ότι δεν μπορούσε να προσφέρει το επίπεδο υπηρεσιών που περιμέναν οι πελάτες εν μέσω συνεχιζόμενων ελλείψεων εργατικού δυναμικού.

Η Norwegian Cruise Line Holdings Ltd., ακόμη μια μεγάλη εταιρεία του κλάδου, ενημέρωσε τους επενδυτές ότι έπρεπε να περιορίσει τη χωρητικότητα του Pride of America λόγω έλλειψης προσωπικού.

«Δεν έχουμε ανοσία σε αυτό», είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Norwegian, Φρανκ Ντελ Ρίο, σχετικά με τις ελλείψεις εργατικού δυναμικού στον κλάδο.

Παρόλο που η κρουαζιέρα έχει χαλαρώσει τα μέτρα για τεστ Covid και οι κρατήσεις έχουν αυξηθεί, η κατάσταση στον κλάδο εξακολουθεί να είναι ασταθής, σύμφωνα με το Bloomberg. Οι μετοχές της Norwegian υποχώρησαν κατά 11% στις 9 Αυγούστου, καθώς η εταιρεία προέβλεψε ζημιές για το τρέχον τρίμηνο.

Οι ακυρώσεις της Princess έρχονται έπειτα από μερικούς δύσκολους μήνες για την εταιρείας. Η P&O Cruises, ένα άλλο τμήμα Carnival, ακύρωσε επτά ταξίδια νωρίτερα φέτος λόγω έλλειψης προσωπικού, ενώ προχώρησε και σε άλλα μέτρα προσαρμογής. Η Carnival Cruise Line, μείωσε ορισμένες από τις προσφορές της αυτό το καλοκαίρι, συμπεριλαμβανομένης της αναστολής ορισμένων ειδικών εκδηλώσεων όπως τα πάρτι στα κρουαζιερόπλοια, και αντ’ αυτού παρείχε προνόμια όπως κουπόνια πίστωσης ή κοκτέιλ.

«Δεν θα υπάρχει διαθέσιμη πίτσα για ταξιδιώτες συνεχώς», έγραψε ο Chris Chiames, εκπρόσωπος της Carnival Cruise Line, σε ένα email. Η εταιρεία μείωσε επίσης τις δωρεάν τούρτες γενεθλίων και περιόρισε τους μπουφέδες σοκολάτας, με τον τον Chiames να επισημαίνει ότι οι εν λόγω περικοπές αποτελούν, μεταξύ άλλων, και μέρος των μέτρων προσαρμογής της εταιρείας στην καταναλωτική ζήτηση.

Διαβάστε ακόμα:

Πώς θα αλλάξει η οικονομία με την απόκτηση επενδυτικής βαθμίδας

Γιάννης Καντώρος (Interamerican): Χρονιά προκλήσεων και αύξησης του κύκλου εργασιών

Ελευθέριος Χατζόπουλος: Οι νέες επενδύσεις του «βασιλιά» της συσκευασίας (pic)