Σε απολύσεις 716 εργαζομένων και κατάργηση της εφαρμογής της στην Κίνα πρόκειται σύντομα να προχωρήσει η LinkedIn, περιορίζοντας τη δραστηριότητά της στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της θυγατρικής της Microsoft, η εταιρεία πρόκειται να σταματήσει τη λειτουργία της εφαρμογής InCareer μέχρι τον Αύγουστο, ενώ θα προχωρήσει σε απολύσεις εκατοντάδων εργαζομένων σε πολλαπλούς τομείς της επιχείρησης στην ασιατική χώρα.

Η κίνηση αυτή ολοκληρώνει και την προσπάθεια απαγκίστρωσης της εταιρείας από τη μεγαλύτερη διαδικτυακή αγορά του κόσμου, η οποία ξεκίνησε πριν από δύο περίπου χρόνια και η οποία οφειλόταν ως επί το πλείστον στον παρεμβατισμό των εγχώριων ρυθμιστικών αρχών και τον σημαντικό ανταγωνισμό από τις κινεζικές εταιρείες του κλάδου. 

«Θα επικεντρωθούμε στο να βοηθούμε τις εταιρείες οι οποίες δραστηριοποιούνται στην Κίνα να προσλαμβάνουν και να εκπαιδεύουν εργαζομένους στο εξωτερικό. Αν και η εφαρμογή InCareer ήταν επιτυχημένη, είχε αντιμετωπίσει δριμύτατο ανταγωνισμό αλλά και ένα προβληματικό μακροοικονομικό περιβάλλον», τόνισε σε εσωτερική εγκύκλιό της η εταιρεία, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η LinkedIn είχε πρωτοεμφανιστεί στην κινεζική αγορά το 2014 και αρχικά προσέφερε υπηρεσίες για τις αμερικανικές εταιρείας διαδικτύου στη χώρα. Η εταιρεία, όμως, είχε αναγκαστεί να συμμορφωθεί με τους κανόνες λογοκρισίας της χώρας ως αντάλλαγμα για την λειτουργία της στην κινεζική αγορά. Η εφαρμογή είχε συγκεντρώσει 52 εκατομμύρια χρήστες στην ηπειρωτική Κίνα, τη στιγμή που άλλες πλατφόρμες όπως Twitter και Facebook είχαν απαγορευθεί δια ροπάλου.

Το 2021, όμως, η LinkedIn ανακοίνωσε πως θα καταργήσει την εφαρμογή InCareer λόγω των προβλημάτων τα οποία αντιμετωπίζει στη συγκεκριμένη αγορά.

Διαβάστε ακόμα:

Συμμορία έβγαζε πλαστά διπλώματα σε πιλότους: H ταρίφα των €25.000 και οι κρυφές κάμερες (vid)

Ασταμάτητη η Ferrari: Πώς ο ιταλικός κολοσσός έφτασε να αξίζει πάνω από 50 δισ. ευρώ

Τράπεζες: Ο στόχος για μείωση των NPLs κατά 3,1 δισ. ευρώ έως το 2025 και το «καμπανάκι» της ΤτΕ

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσειςς της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ