Την επιλογή να εργάζονται τέσσερις αντί για πέντε ημέρες την εβδομάδα θα έχουν από εδώ και πέρα οι εργαζόμενοι στην ιαπωνική εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών Panasonic.

Με αυτήν την κίνηση, η Panasonic εντάσσεται στη μακρά λίστα των εταιρειών που εφαρμόζουν ευέλικτες μορφές απασχόλησης με στόχο να διευκολύνουν την καλύτερη ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής.

Πιο συγκεκριμένα, οι υπάλληλοι του ομίλου ηλεκτρονικών ειδών που εδρεύει στην Οσάκα θα έχουν τη δυνατότητα να βρουν δεύτερη εργασία ή να αφιερώσουν σε εθελοντικές εργασίες αξιοποιώντας τα ρεπό τους, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Yuki Kusumi σε μια ενημέρωση επενδυτών που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Η εφαρμογή προαιρετικής τετραήμερης εργασίας από την Panasonic ακολουθεί αντίστοιχες κινήσεις εταιρειών τεχνολογίας παγκοσμίως που προσπαθούν να προσελκύσουν υπαλλήλους σε μια ανελαστική αγορά εργασίας, προσφέροντας λιγότερες μέρες εργασίας.

Η Amazon εφάρμοσε πιλοτικά την τετραήμερη εβδομάδα εργασίας για ορισμένους υπαλλήλους της το 2018, ενώ ο κολοσσός των καταναλωτικών αγαθών Unilever τον Δεκέμβριο του 2020 ξεκίνησε αντίστοιχο πρόγραμμα για το προσωπικό της στη Νέα Ζηλανδία. Χώρες όπως η Ιρλανδία και η Ισλανδία δοκιμάζουν παρόμοια σχήματα.

Διαβάστε ακόμα:

Αποζημιώσεις ειδικού σκοπού: Ξεκίνησε ο «πόλεμος» των ΚΑΔ

Rapid test: Πότε είναι αξιόπιστο – Σε ποιες περιπτώσεις δείχνει ψευδές αποτέλεσμα

Ηλεκτρικές συσκευές: Μοντέλο «Εξοικονομώ» για το νέο πρόγραμμα αντικατάστασης