Οι γίγαντες της τεχνολογίας Microsoft και Apple αρνήθηκαν να καταλάβουν τελικά θέσεις στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας τεχνητής νοημοσύνης OpenAI, εν μέσω του αυξανόμενου ρυθμιστικού ελέγχου. Η Microsoft έστειλε επιστολή στην OpenAI ανακοινώνοντας την αποχώρησή της από το συμβούλιο, ανέφερε το Bloomberg, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές.

Τον Απρίλιο 2023, η Microsoft πραγματοποίησε μια τεράστια επένδυση 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο OpenAI.

«Τους τελευταίους οκτώ μήνες έχουμε γίνει μάρτυρες σημαντικής προόδου από το νεοσύστατο διοικητικό συμβούλιο και είμαστε σίγουροι για την κατεύθυνση της εταιρείας», φέρεται να έγραψε η Microsoft στο memo της στο OpenAI, προσθέτοντας:

«Δεν πιστεύουμε πλέον ότι ο περιορισμένος ρόλος μας ως παρατηρητής είναι απαραίτητος».

Η Apple αναμενόταν επίσης να αναλάβει ρόλο παρατηρητή στο διοικητικό συμβούλιο της OpenAI ως μέρος μιας συμφωνίας για την ενσωμάτωση του ChatGPT στις συσκευές iPhone, αλλά φαίνεται πως ούτε αυτό θα προχωρήσει. Η Apple αρνήθηκε να σχολιάσει.

«Είμαστε ευγνώμονες στη Microsoft που εξέφρασε την εμπιστοσύνη στο διοικητικό συμβούλιο και την κατεύθυνση της εταιρείας και ανυπομονούμε να συνεχίσουμε την επιτυχημένη συνεργασία μας», δήλωσε η OpenAI.

Η κίνηση έρχεται επίσης καθώς η Κομισιόν και οι αντιμονοπωλιακές αρχές στις ΗΠΑ εξετάζουν τη συνεργασία μεταξύ της Microsoft και της OpenAI ως μέρος των ευρύτερων ανησυχιών για τον ανταγωνισμό στον ταχέως αναπτυσσόμενο τομέα.

Διαβάστε ακόμη 

Πλειστηριασμοί: 4+1 αλλαγές για να σωθούν €16,5 δισ. εγγυήσεις του Δημοσίου

ΟΠΕΚΑ – ΔΥΠΑ: Έρχεται ριζικό λίφτινγκ στα επιδόματα

Στο Ταμείο Ανάκαμψης το νέο σύστημα εντοπισμού αυθαιρέτων – Πώς θα λειτουργεί

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ