Φρένο στη φυγή των παγκόσμιων μακροπρόθεσμων επενδυτών από τις κινεζικές μετοχές «βλέπει» η Morgan Stanley, με ορισμένα κεφάλαια να είναι λιγότερο αρνητικά.

Οι εκροές από τις κινεζικές μετοχές επιβραδύνθηκαν προς τα τέλη Φεβρουαρίου και οι περιφερειακοί ενεργητικοί διαχειριστές άρχισαν να προσθέτουν μετοχές ανάπτυξης και τεχνολογίας, έγραψαν οι στρατηγικοί αναλυτές, μεταξύ των οποίων οι Gilbert Wong και Laura Wang, σε σημείωμά τους στις 4 Μαρτίου σχετικά με τις θέσεις των μακροπρόθεσμων κεφαλαίων.

Η έκθεση έρχεται καθώς η Κίνα αυξάνει τα μέτρα για την ενίσχυση της εμπιστοσύνης στην οικονομία της, με τις μετοχές της ηπειρωτικής χώρας να διακόπτουν ένα εξάμηνο σερί εκροών από το εξωτερικό. Η ανάλυση δείχνει ότι η μετατόπιση των ροών μπορεί να μην οφείλεται εξ ολοκλήρου στο Πεκίνο που παρεμβαίνει για να αγοράσει μετοχές μέσω της «εθνικής ομάδας» και θα μπορούσε να βοηθήσει να μετριάσει κάποιες ανησυχίες σχετικά με τη βιωσιμότητα της ανάκαμψης από τα χαμηλά του Ιανουαρίου, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

«Η πραγματοποιηθείσα μεταβλητότητα του MSCI China εκτινάχθηκε από 20% στα τέλη Δεκεμβρίου σε πάνω από 30% στα μέσα Φεβρουαρίου σε ετήσια βάση, γεγονός που έκανε τη διατήρηση μιας βαθιάς υποεπενδεδυμένης θέσης στην Κίνα μια εξαιρετικά επικίνδυνη θέση για τα περισσότερα περιφερειακά κεφάλαια», ανέφεραν οι στρατηγικοί αναλυτές.

Πρόσθεσαν ότι τα αμοιβαία κεφάλαια εκτός Ιαπωνίας και τα αμοιβαία κεφάλαια αναδυόμενων αγορών που εδρεύουν στις ΗΠΑ και την Ευρώπη μείωσαν την υποεπενδεδυμένη στάση τους στην Κίνα τον Φεβρουάριο. Οι μετοχές στην ηπειρωτική Κίνα και το Χονγκ Κονγκ σημείωσαν εκροές 2,2 δισ. δολαρίων σε καθαρή βάση τον περασμένο μήνα -το 95% των οποίων μπορεί να αποδοθεί σε εξαγορές επενδυτών- έναντι 2,6 δισ. δολαρίων τον Ιανουάριο, ανέφεραν, επικαλούμενοι στοιχεία της EPFR.

Η συγκράτηση των εκροών μπορεί να είναι ένα πρώιμο σημάδι ότι οι διαχειριστές κεφαλαίων επανεξετάζουν την κατανομή των περιουσιακών τους στοιχείων σε ολόκληρη την περιοχή. Ορισμένα κεφάλαια έχουν αρχίσει να μειώνουν τις συμμετοχές της ανταγωνίστριας Ινδίας επικαλούμενα υπερβολικές αποτιμήσεις και καλύτερη απόδοση κινδύνου αλλού, μια μετατόπιση που μπορεί να αποτελέσει καλό οιωνό για την Κίνα να ανακτήσει το χαμένο της βάρος στα παγκόσμια χαρτοφυλάκια.

Διαβάστε ακόμη

Τράπεζα Πειραιώς: Τα μηνύματα από την πρώτη ημέρα του placement – Η μεγάλη υπερκάλυψη και η «δίψα» για ελληνικά assets

Το νέο υπόσκαφο τουριστικό project του «Mr. Φρεσκούλη» στη Σέριφο (pics)

«Hydra’s Art Residencies»: Η περιπέτεια μιας στρατηγικής επένδυσης και το νέο σφυρί (pics)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ