Η HSBC εισάγει ένα νέο σχέδιο μπόνους για τους πιο νέους υπαλλήλους σε υποστηρικτικούς ρόλους, καθώς επιδιώκει να βελτιώσει τις συνθήκες διαφάνειας στις αμοιβές.

Το εν λόγω προσωπικό θα λαμβάνει ένα ποσό που ονομάζεται «μεταβλητή αμοιβή στόχου», το οποίο καθορίζεται με βάση εξωτερικά δεδομένα αναφοράς από ομοειδείς επιχειρήσεις και εσωτερικά δεδομένα αμοιβών που αφορούν όσους έχουν παρόμοιες θέσεις στην αρχή κάθε έτους, σύμφωνα με υπόμνημα που είδε το Bloomberg News.

«Η μεταβλητή αμοιβή βάσει στόχου εισάγεται φέτος για τους περισσότερους συναδέλφους των βαθμίδων 4-8 για να διασφαλιστεί μεγαλύτερη σαφήνεια και διαφάνεια σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η απόδοση επηρεάζει τις αποφάσεις για τις μεταβλητές αμοιβές», δήλωσε εκπρόσωπος της HSBC.

Ο νέος μηχανισμός αποτελεί απόκλιση από το προηγούμενο σχέδιο αποζημίωσης, όπου για τους περισσότερους κατώτερους υπαλλήλους δεν είχαν τεθεί συγκεκριμένοι στόχοι μπόνους. Τα μπόνους για τους συναδέλφους της HSBC ήταν μέχρι στιγμής πενιχρά, με την αύξηση του κόστους δανεισμού σε παγκόσμιο επίπεδο και τους κινδύνους ύφεσης σε πολλά μέρη του κόσμου, να επιβαρύνουν τη δραστηριότητα των πελατών. Οι αντίξοες συνθήκες αναγκάζουν πολλές επιχειρήσεις να εξετάσουν πιο κριτικά τον αριθμό των εργαζομένων, με την Barclays και την Goldman Sachs να συγκαταλέγονται ανάμεσα σε αυτούς που μείωσαν το εργατικό δυναμικό τους.

Σύμφωνα με το υπόμνημα, οι αλλαγές της HSBC θα ισχύσουν σε παγκόσμιο επίπεδο για το προσωπικό των λεγόμενων ζωνών καριέρας τέσσερα έως οκτώ, οι οποίες μπορεί να καλύπτουν από μεσαία στελέχη μέχρι μικρά στελέχη επιχειρήσεων και υποκαταστημάτων.

Οι περισσότεροι υπάλληλοι front office θα διατηρήσουν πιθανώς την υφιστάμενη δομή αμοιβών τους, η οποία περιλαμβάνει βασικό μισθό και έκτακτα επιδόματα, δήλωσε ανώνυμη πηγή στο πρακτορείο.

Η HSBC αναμένεται να ανακοινώσει τα μπόνους για το προσωπικό αυτή την εβδομάδα μαζί με τα αποτελέσματα του έτους στις 21 Φεβρουαρίου. Η βρετανική τράπεζα είχε ανακοινώσει στο τρίτο τρίμηνο ότι μπορεί να αυξήσει τις μεταβλητές αμοιβές κατά 300 εκατ. δολάρια, με αποτέλεσμα υψηλότερα έξοδα μετά την εκτίναξη των κερδών του τρίτου τριμήνου.

Διαβάστε ακόμη

Απόβαση ελληνικών επιχειρήσεων στην Ινδία – Ποια deals αναμένεται να κλειστούν (πίνακας)

Ψαλίδι σε πάνω από 4.300 θέσεις εργασίας εξετάζει η Amplats μετά τη βουτιά στα μέταλλα

Ebury: Το ράλι του δολαρίου συνεχίζεται, οι φόβοι για τον πληθωρισμό επιστρέφουν

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ