Στα 44, ο Νικ Μαρούτσος, γνωστός ως ο διάδοχος του πρώην βασιλιά των ομολόγων, Μπιλ Γκρος, κατέχει μία από τις κορυφαίες εργασίας στη διαχείριση χρημάτων. Είναι επικεφαλής της Janus Henderson Investors, εταιρείας που επιβλέπει συνολικά περισσότερα από 400 δισεκατομμύρια δολάρια.

Παρόλα αυτά, ο ίδιος έχει ήδη αποφασίσει πως τον Οκτώβριο θα αποσυρθεί από τη θέση του. Ήρθε η ώρα να ζήσει τη ζωή του. Αν και όπως ο ίδιος αναφέρει χαρακτηριστικά, δεν έχει αποφασίσει ακόμη τι ακριβώς θα κάνει στη συνέχεια, το μόνο σίγουρο είναι πως θέλει να απολαύσει τις μικρές χαρές της ζωής.

Έχει ήδη δηλώσει πως η μοναδική προτεραιότητά του από εδώ και στο εξής θα είναι η οικογένειά του. Θα περνάει περισσότερο πολύτιμο χρόνο με τη γυναίκα και τα 3 τους παιδιά και συγχρόνως θα παρακολουθεί όλα τα παιχνίδια της 14χρονης κόρης του στα τουρνουά λακρός στα οποία θα λαμβάνει μέρος – μέχρι σήμερα λόγω των αυξημένων υποχρεώσεων του δεν είχε την ευκαιρία να είναι παρών και να την απολαμβάνει στις νίκες της.

«Θα δουλέψω ξανά κάποια στιγμή», δήλωσε σε τηλεφωνική συνέντευξη την Τετάρτη.

Ο Μαρούτσος αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια και στη συνέχεια ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό του στο UCLA. Εισήλθε για πρώτη φορά στον εταιρικό κόσμο το 1999 ως αναλυτής και διαχειριστής λογαριασμού στην Pacific Investment Management Co. Το 2007, ίδρυσε τη δική του εταιρεία επενδύσεων σταθερού εισοδήματος, τη Kapstream Capital, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας εξαγοράστηκε οκτώ χρόνια αργότερα από την Janus.

Το 2019, όταν ο Γκρος αποσύρθηκε, ο Μαρούτσος ανέλαβε τα ηνία. «Ήμουν στην αγορά εργασίας για περισσότερα από 20 χρόνια. Λαμβάνοντας υπόψιν το σημείο στο οποίο βρίσκομαι τη δεδομένη στιγμή στην καριέρα μου, πιστεύω πως ήρθε η κατάλληλη ώρα να κάνω ένα βήμα πίσω και να πατήσω το κουμπί επαναφοράς» υποστηρίζει. «Πέρασα πολύ χρόνο με τον εαυτό μου. Σκεφτόμουν πού θέλω να είμαι τα επόμενα 10 χρόνια. Είμαι αρκετά τυχερός, λοιπόν που μπορώ να πάρω μια τέτοια απόφαση σε αυτή την ηλικία» προσθέτει.

 

Διαβάστε ακόμη:

Τρισέ για ευρωπαϊκή οικονομία: Απαιτούνται ποιοτικές επενδύσεις και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις

Ένα self test από τη Δευτέρα στα σχολεία- Πώς θα γίνουν οι εξετάσεις στα ΑΕΙ

Σταϊκούρας: Θα επιδιώξουμε να αυξηθούν φέτος τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης