Τζακ Ντόρσεϊ και Μαρκ Ζούκερμπεργκ σχεδιάζουν τις επόμενες επενδυτικές τους κινήσεις στην αγορά κρυπτονομισμάτων. Ο δημιουργός του Ethereum, του πιο χρησιμοποιούμενου blockchain στον κόσμο, ωστόσο, δεν φαίνεται να αγχώνεται. Μάλιστα, είναι σχεδόν βέβαιος πως τα μεγαλόπνοα σχέδια των δύο δισεκατομμυριούχων δεν θα στεφθούν με επιτυχία.

Ο νεαρός προγραμματιστής, Βιτάλικ Μπουτέριν, σε πρόσφατη συνέντευξή του, εξέφρασε τις αμφιβολίες του αναφορικά με το σχέδιο του Ceo της Square Inc., Τζακ Ντόρσεϊ, για τη δημιουργία μιας νέας επιχείρησης. Θα ασχολείται αποκλειστικά με αποκεντρωμένες χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες και θα χρησιμοποιεί Bitcoin. Το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα, όμως, ανέφερε ο Μπουτέριν, δεν έχει σχεδιαστεί για να επιτελεί τη συγκεκριμένη λειτουργία. Αντιθέτως, για να δημιουργηθεί βασίστηκε στην ιδέα πως θα ήταν κατά κύριο λόγο το «νόμισμα του σπιτιού».

Στο Ethereum υπάρχει εγγενής λειτουργικότητα που επιτρέπει στα άτομα να τοποθετούν άμεσα περιουσιακά στοιχεία σε συγκεκριμένα «κουτιά κλειδώματος». «Έχουν δημιουργηθεί αυθαίρετοι όροι που ελέγχουν και επιτρέπουν τον τρόπο απελευθέρωσης αυτών των περιουσιακών στοιχείων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο νεαρός. «Ο Τζακ αν θέλει να πετύχει το σχέδιό του θα πρέπει να δημιουργήσει το δικό του σύστημα με παρόμοιους κανόνες» εξηγεί.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Από την άλλη πλευρά, και το όραμα του Μαρκ Ζούκερμπεργκ, να μετατρέψει δηλαδή, τη Facebook Inc. σε μία «metaverse εταιρεία» αντιμετωπίστηκε επίσης με κάποια δυσπιστία από το νεαρό μεγιστάνα των κρυπτονομισμάτων. Ο Ζούκερμπεργκ θέλει να μετατρέψει τη Facebook σε κάτι μεγαλύτερο από ένα κοινωνικό δίκτυο. Θέλει να τη μετατρέψει σε μία metaverse εταιρεία. «Μπορείτε να σκεφτείτε το metaverse ως ένα διαδίκτυο, όπου αντί μόνο να βλέπετε περιεχόμενο, θα μπορείτε να βρίσκεστε μέσα σε αυτό. Ένας κοινόχρηστος ψηφιακός κόσμος, ένα virtual σκηνικό, μέσα στο οποίο θα μπορείτε να ζήσετε εμπειρίες που μπορεί να μην είναι εντελώς αληθινές, αλλά θα μοιάζουν σε πολύ μεγάλο βαθμό», δήλωνε πρόσφατα ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Facebook.

Ο Ζούκερμπεργκ προσπαθεί σαφώς να προλάβει τις εξελίξεις που τρέχουν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς στο χώρο του Διαδικτύου «προτού ο υπόλοιπος κόσμος μεταβεί σε μια διαφορετική εποχή και το Facebook γίνει παρελθόν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μπουτέριν. Υπάρχει «απλώς μια τεράστια δυσπιστία» για το Facebook, είπε, οπότε η κατασκευή της δικής του πλατφόρμας θα μπορούσε να αποδειχθεί ατυχής. Αντ’ αυτού, συνέστησε στον Ζούκερμπεργκ να βασιστεί στο υπάρχον blockchain.

Διαβάστε ακόμα: 

«Μετωπική» στη Βουλή για πυρκαγιές – καταλογισμό ευθυνών (vid) 

Βρετανία: Η προστασία που παρέχουν τα εμβόλια μειώνεται εντός εξαμήνου (έρευνα) 

Μπουρλά: Πιθανή η εμφάνιση μετάλλαξης «ανθεκτικής» στο εμβόλιο (vid)