Η προσπάθεια της Inditex SA να περιορίσει τη χρήση πλαστικής σακούλας δοκιμάζεται, καθώς η γερμανική εταιρεία λιανικής μόδας Zalando SE αρνείται να αφαιρέσει το συγκεκριμένο υλικό από τις συσκευασίες.

Ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας Zara ζήτησε από τη Zalando να αντικαταστήσει τις πλαστικές σακούλες με άλλες συσκευασίες πριν την αποστολή στους πελάτες. Ωστόσο, ο μεγαλύτερος όμιλος ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ευρώπη αποφάσισε να μην το πράξει, σύμφωνα με πηγές που παρέμειναν ανώνυμες λόγω του ευαίσθητου χαρακτήρα του θέματος.

Κατά τη διάρκεια μιας ανταλλαγής απόψεων που διήρκεσε περισσότερο από ένα χρόνο, η Zalando υποστήριξε ότι δεν μπορούσε να λειτουργήσει χωρίς αυτές τις πλαστικές σακούλες. Η εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου εκτιμά ότι η αντικατάσταση των πλαστικών συσκευασιών με εναλλακτικές λύσεις από χαρτί ή άλλο υλικό δεν θα μειώσει τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο της συσκευασίας, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Bloomberg.

Από την πλευρά της, εκπρόσωπος της Inditex δήλωσε ότι η εταιρεία συνεργάζεται εσωτερικά και με τους εταίρους της προκειμένου να επιτύχει τον στόχο της εξάλειψης των πλαστικών μιας χρήσης, έως το τέλος του τρέχοντος οικονομικού έτους. Οι προσπάθειές της επισημαίνουν πως ο βαθμός συμμόρφωσης με αυτό τον στόχο είναι ήδη στο 95%.

Η Inditex αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους συνεργάτες της Zalando, καθώς ο ιστότοπος ηλεκτρονικού εμπορίου προωθεί προϊόντα από διάφορες μάρκες όπως η Massimo Dutti, η Oysho, η Bershka και η Pull & Bear.

Πριν από τέσσερα χρόνια, η Inditex είχε δεσμευτεί να μειώσει σταδιακά τη χρήση του πλαστικού, έως το 2023. Η βιομηχανία της μόδας παράγει περίπου 180 δισεκατομμύρια πλαστικές σακούλες μιας χρήσης κάθε χρόνο για τη συσκευασία ενδυμάτων, σύμφωνα με τον βιομηχανικό όμιλο Fashion For Good.

Πολλοί λιανοπωλητές αφαιρούν τις εργοστασιακές πλαστικές σακούλες σε καταστήματα και αποθήκες, όπου συσκευάζουν τα ρούχα σε άλλα υλικά, όπως ανακυκλωμένο χαρτόνι ή χαρτί, πριν τα αποστείλουν στους πελάτες. Η Zalando δηλώνει ότι δοκιμάζει διάφορες επιλογές για τη μακροπρόθεσμη επίλυση του προβλήματος, όπως η αναθεώρηση του τρόπου διπλώματος των ρούχων και η μείωση του πάχους της πλαστικής σακούλας.

Διαβάστε ακόμη

Σε υπεραπόδοση της ελληνικής οικονομίας ποντάρουν οι ξένοι οίκοι – Όλες οι εκτιμήσεις

Τιμολόγια ρεύματος: Τέλος στις απορίες – Ποιους συμφέρει το μπλε και ποιους το πράσινο

Γιώργος Προκοπίου: «Στη Ναυτιλία κάνω το χόμπι μου»

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ