Τον πρώην επικεφαλής του Twitch, Εμετ Σίαρ προσέλαβε το διοικητικό συμβούλιο της OpenAI για τη θέση του CEO, αψηφώντας τις εκκλήσεις των επενδυτών να επαναφέρει τον Σαμ Αλτμαν στη θέση, από την οποία τον απομάκρυνε. Ο Σίαρ παραιτήθηκε από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της πλατφόρμας streaming παιχνιδιών Twitch, της Amazon, φέτος. Το διοικητικό συμβούλιο είπε ότι ο Σίαρ έχει έναν «μοναδικό συνδυασμό δεξιοτήτων, τεχνογνωσίας και σχέσεων που θα οδηγήσει το OpenAI προς τα εμπρός».

 

Επιστήμονας πληροφορικής  που πέρασε πάνω από μια δεκαετία μετατρέποντας το Twitch σε μια από τις πιο επιτυχημένες πλατφόρμες βίντεο στον κόσμο, ο Σίαρ θεωρείται ότι έχει το ειδικό βάρος για να τεθεί επικεφαλής μιας μεγάλης εταιρείας του κλάδου. Στo Twitch κέρδισε το διοικητικό συμβούλιο επειδή φαινόταν να αναγνωρίζει την υπαρξιακή απειλή που παρουσίαζε η τεχνητή νοημοσύνη.

Όπως ορισμένα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της OpenAI, ο Σίαρ έχει δεσμούς με το κίνημα αποτελεσματικού αλτρουισμού, το οποίο εντοπίζει κινδύνους στην προηγμένη τεχνητή νοημοσύνη. Ο αποτελεσματικός αλτρουισμός είναι ένα ψευδοφιλοσοφικό κίνημα που επιδιώκει μέσω δωρεών χρημάτων να αποτρέψει υπαρξιακούς κινδύνους. Υποστηρικτές του μιλούν για σενάρια όπου ένα ισχυρό σύστημα τεχνητής νοημοσύνης θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να προκαλέσει κακό.

 

Διαβάστε ακόμη

Διάπλατες οι πόρτες της Ελλάδας για το ρωσικό αέριο

Ο Μητσοτάκης στο Λονδίνο, οι προκρατήσεις του τουρισμού, ο αθόρυβος Ιάπωνας, τα βαριά ονόματα στα αιολικά και το deal Attica-ΑΝΕΚ

D-Marin: Αύξηση μεγεθών στην Ελλάδα – Εξετάζει συμμετοχή σε νέους διαγωνισμούς παραχώρησης

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ