Τα lockdown και οι διαδηλώσεις των εργαζομένων στην Κίνα έχουν οδηγήσει σε σοβαρές καθυστερήσεις παραδόσεων των μοντέλων iPhone 14 Pro της Apple.

Οι πελάτες που αγοράζουν τις πιο premium συσκευές της Apple στις ΗΠΑ φέτος θα περιμένουν έως και 37 ημέρες, σύμφωνα με την Counterpoint Research, η οποία παρακολουθεί τους χρόνους παράδοσης κάθε χρόνο. Αυτό είναι πολύ μεγαλύτερη αναμονή σε σχέση με την καθυστέρηση παράδοσης του iPhone 13 Pro. Οι ημέρες παράδοσης «αυξάνονται σημαντικά» για τα μοντέλα iPhone 14 Pro και Pro Max σε όλες τις αγορές, είπαν οι αναλυτές της Counterpoint.

Το εργοστάσιο του Τσενγκτσόου, που λειτουργεί από την Foxconn Technology Group, αντιπροσωπεύει το μεγαλύτερο μέρος της παγκόσμιας προμήθειας iPhone Pro και στεγάζει έως και 200.000 εργαζομένους κατά την περίοδο αιχμής των διακοπών. Ωστόσο, αντιμετωπίζει μια σειρά διαταραχών μετά την έξαρση των κρουσμάτων Covid τον Οκτώβριο, συμπεριλαμβανομένου ενός απότομου lockdown που επιβλήθηκε από την κυβέρνηση και των βίαιων διαμαρτυριών των εργαζομένων κατά των περιορισμών και των συνθηκών διαβίωσης.

Οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Foxconn στο Τσενγκτσόου -που μερικές φορές αναφέρεται ως «πόλη του iPhone»- αναγκάστηκαν να ζουν στον ίδιο χώρο σε μια κλειστή «φούσκα», ενώ τους επιτρέπεται μόνο να μετακινηθούν από το εργοστάσιο στους κοιτώνες τους λόγω των μέτρων περιορισμού της πανδημίας, τα οποία εφαρμόζονται στην πόλη.

«Η πολιτική του μηδενικού Covid στην Κίνα ήταν το «απόλυτο χτύπημα» για την εφοδιαστική αλυσίδα της Apple με τις διαμαρτυρίες της Foxconn στο Τσενγκτσόου να είναι επιζήμιες τόσο για την Apple όσο και για τη Foxconn», δήλωσε ο Dan Ives της Wedbush Securities.

Η Apple αναμένεται τώρα να αντιμετωπίσει έλλειμμα 6 εκατομμυρίων μονάδων iPhone Pro φέτος ως αποτέλεσμα αυτών των διαταραχών, ανέφερε το Bloomberg News και η εταιρεία είπε ότι αναμένει μεγαλύτερους χρόνους παράδοσης φέτος. Η Apple και η Foxconn, γνωστές και ως Hon Hai Precision Industry Co., αναμένουν να αναπληρώσουν τις παραγγελίες που χάθηκαν αυτό το τρίμηνο καλύπτοντας την παραγωγή το 2023, αν και δεν είναι βέβαιο ότι οι πελάτες θα εξακολουθήσουν να θέλουν να αγοράσουν εκείνη τη στιγμή.

Διαβάστε ακόμη:

Πετρέλαιο θέρμανσης: Ρεκόρ επιδότησης 900.000 και καλές τιμές μέχρι 30 Νοεμβρίου

Έρχονται οι προσυμπληρωμένες δηλώσεις ΦΠΑ και οι «αυτόματες» επιστροφές φόρων