Είναι μία από τις λίγες έγχρωμες γυναίκες που βρέθηκαν ποτέ στο τιμόνι μιας τόσο μεγάλης αμερικανικής εταιρείας, όπως είναι η PepsiCo. Ο λόγος, για την Ίντρα Νούγι, την πρώην διευθύνουσα σύμβουλο της διάσημης μάρκας αναψυκτικών η οποία σε πρόσφατη συνέντευξή της, παραδέχτηκε πως κατά τη διάρκεια της θητείας της στην Pepsi δεν είχε ζητήσει ούτε μία φορά αύξηση. 

Όταν μάλιστα, το διοικητικό συμβούλιο της πρότεινε μια περαιτέρω αύξηση των χρηματικών απολαβών της, εκείνη αρνήθηκε κατηγορηματικά. «Ποτέ, ποτέ δεν ζήτησα αύξηση» δήλωσε χαρακτηριστικά η Νούγι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης στους New York Times. «Το βρίσκω αντιεπαγγελματικό. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι δουλεύω για κάποιον και λέω ότι η αμοιβή μου δεν είναι αρκετή» υποστήριξε, προσθέτοντας μάλιστα, πως κάποια στιγμή, όταν το διοικητικό συμβούλιο της έδωσε αύξηση: «Αρνήθηκα. Με ρώτησαν γιατί. Ήταν λίγο μετά από την κρίση και για αυτό τους είχα πει, απλώς, πως δεν θέλω την αύξηση».

Η Νούγι αποχώρησε από την Pepsi το 2018. Εκείνη τη χρονιά, η Σάφρα Κατζ της Oracle Corp ήταν η πιο ακριβοπληρωμένη γυναίκα διευθύνουσα σύμβουλος στην κατάταξη του Bloomberg με βάση τις αμοιβές και τους μισθούς υψηλόβαθμων στελεχών, καταλαμβάνοντας συγκεκριμένα, την 33η θέση στη λίστα. Πέρυσι μόνο 5 από τα 100 κορυφαία αμειβόμενα στελέχη της χώρας ήταν γυναίκες. Επιπλέον, μόλις 31 γυναίκες διοικούν εταιρείες στον S&P 500. Αυτός ο αριθμός, μάλιστα, ήταν ακόμη μικρότερος όταν η Νούγι αποχώρησε από την Pepsi πριν από μερικά χρόνια. Πλέον, η τελευταία ανήκει στο διοικητικό συμβούλιο της Amazon.com Inc.

Διαβάστε ακόμα

Ο πλουσιότερος όλων: Η SpaceX εκτοξεύει τον Μασκ

Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν: Ο βαθύπλουτος Σαουδάραβας πρίγκιπας που τίναξε την μπάνκα με τη Νιουκάσλ

Προς αξιοποίηση τα τουριστικά ακίνητα του ΤΑΙΠΕΔ (pics) – Έρχονται νέες επενδύσεις