Ο Έλον Μασκ έχει απομακρυνθεί τόσο από τους κοινούς θνητούς των μεσαίων εισοδημάτων όσο και από τους «διώκτες» του στο ολιγομελές club των υπερ-πλουσίων.

Η περιουσία του Μασκ αυξήθηκε στα 223 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Billionaires Index, μετά τη χθεσινή αναθεώρηση στην αποτίμησης της SpaceX σε πάνω από 100 δισ. δολάρια.

Χάρη σε αυτή προστέθηκαν στην περιουσία του Μασκ επιπλέον 10,6 δισ. δολάρια. Σημειώνεται ότι ο Μασκ ίδρυσε την SpaceX το 2002 με στόχο τον εποικισμό του Άρη. Ο Τζεφ Μπέζος της Amazon.com βρίσκεται στο Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης με 191,6 δισ. δολάρια.

Η περιουσία του Μασκ ωστόσο προέρχεται κατά τα τρία τέταρτα περίπου από την Tesla, την αυτοκινητοβιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων που ίδρυσε το 2003.

Η νέα αποτίμηση της SpaceX έρχεται ένα χρόνο μετά την ολοκλήρωση της πρώτης δοκιμαστικής πτήσης αστροναυτών με πλήρωμα στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό για λογαριασμό της NASA. Πλέον η αξία της ξεπερνά και εκείνη της Lockheed Martin.

Οι «διώκτες» του Μασκ

Οι δισεκατομμυριούχοι του πλανήτη έχουν αυξήσει τον πλούτο τους παρά την πανδημία και τους οικονομικούς περιορισμούς. Οι 500 πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο έχουν αυξήσει την περιουσία τους κατά 742 δισ. δολάρια φέτος, σύμφωνα με τον δείκτη του Bloomberg.

Ωστόσο η πορεία του Μασκ είναι ξεχωριστή καθώς ο ρυθμός αύξησης της περιουσίας του δεν απαντάται σε κανέναν άλλο.

Η μεταβολή στην περιουσία του Μπέζος ήταν ελάχιστη φέτος, καθώς οι μετοχές της Amazon έχουν μείνει στάσιμες μετά από την αρχική αύξηση που κατέγραψαν μετά την επανεκκίνηση της οικονομίας. Η περιουσία του Μπιλ Γκέιτς συρρικνώθηκε μετά το διαζύγιό του ενώ η περιουσία του Μαρκ Ζούκερμπεργκ μειώθηκε κατά 6 δισ. δολάρια μέσα σε λίγες ώρες την περασμένη εβδομάδα λόγω της κατάθεσης πρώην εργαζόμενης της εταιρείας στο Κογκρέσο αλλά και του πολύωρου παγκόσμιου blackout.

Διαβάστε ακόμα: 

Εμάνουελ Γκριμάλντι: Τα σχέδια του Ιταλού εφοπλιστή για τα λιμάνια και την Attica (pics)

Ξέμειναν από εργάτες τα εργοστάσια στην Ασία – Τι σημαίνει για Nike και Adidas

Φοιτητές: Για ποιους επεκτείνεται το στεγαστικό επίδομα των 1.000 ευρώ