Αν ψάχνετε για μια νέα δουλειά στο εξωτερικό, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η Μέση Ανατολή καθώς και ο τεχνολογικός κόμβος της Καλιφόρνια χαρακτηρίζονται ως οι πιο ανταγωνιστικές αγορές εργασίας στον κόσμο.

Πιο συγκεκριμένα, η Ντόχα, το Ντουμπάι και το Σαν Φρανσίσκο είναι τα μέρη τα οποία συγκέντρωσαν το μεγαλύτερο αριθμό υποψηφίων ανά αγγελία εργασίας στο LinkedIn, σύμφωνα με μια μελέτη από την εταιρεία δημιουργίας βιογραφικών στο διαδίκτυο, Resume.io. Για να δημιουργήσει την κατάταξή της, η εν λόγω εταιρεία, εξέτασε 130 παγκόσμιες πόλεις και κάθε πολιτεία των ΗΠΑ και παρακολούθησε πόσες αιτήσεις υποβλήθηκαν για διάφορους ρόλους την πρώτη εβδομάδα μετά τη δημοσίευσή τους.

Η κυριαρχία του Κατάρ στη λίστα πιθανότατα σχετίζεται με τη διοργάνωση του παγκοσμίου κυπέλλου ποδοσφαίρου, το περασμένο έτος. Από το 2010, η χώρα έχει ξοδέψει περισσότερα από 250 δισεκατομμύρια δολάρια ως μέρος των προετοιμασιών, οι οποίες περιελάμβαναν την κατασκευή τουλάχιστον, 100 νέων ξενοδοχείων, την επέκταση του λιμανιού και του αεροδρομίου της αλλά και τη δημιουργία νέων δρόμων, μεταξύ άλλων.

Αν και ο παγκόσμιος αθλητικός θεσμός έφερε στο επίκεντρο τις εργασιακές πρακτικές της χώρας, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων αναφορικά με τη μεταχείριση των μεταναστών εργαζομένων, το Κατάρ εξακολουθεί να αποτελεί πόλο έλξης για όσους αναζητούν εργασία. Το Κατάρ δεν φορολογεί το προσωπικό εισόδημα των πολιτών καθιστώντας το ένα σχετικά προσοδοφόρο μέρος για εργασία.

Οι εργαζόμενοι στο Ντουμπάι και στο Άμπου Ντάμπι, που είναι επίσης, από τις πιο ανταγωνιστικές αγορές εργασίας, δεν πληρώνουν φόρο εισοδήματος. Ορισμένες θέσεις που οδηγούν την αγορά εργασίας μετά την πανδημία στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα περιλαμβάνουν εξειδικευμένους ιατρικούς ρόλους και ανεξάρτητη εργασία ψηφιακού περιεχομένου, σύμφωνα με δεδομένα του LinkedIn.

Οι πόλεις με την υψηλότερη κατάταξη στις ΗΠΑ, βρίσκονται και οι δύο στη βόρεια Καλιφόρνια. Το Σαν Χοσέ, γνωστό ως η καρδιά της Silicon Valley και το Σαν Φρανσίσκο, 92 αιτούντες, αντίστοιχα. Σημειώνεται, πως οι δύο αυτές πόλεις προσφέρουν σχετικά υψηλούς μέσους μισθούς. Ταυτόχρονα, ωστόσο, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη το γεγονός πως, χαρακτηρίζονται από τα πιο ακριβά μέρη για να ζει κανείς, σε ολόκληρο τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Το φθινοπωρινό στοίχημα της κυβέρνησης για αύξηση δαπανών και εσόδων

Πού και γιατί ενδιαφέρονται να επενδύσουν οι Ισπανοί στην Ελλάδα (pics)

Ρωσία: Η Κεντρική Τράπεζα αυξάνει τα επιτόκια στο 12% – Κερδίζει έδαφος το ρούβλι

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ