Η αγορά είναι υπερβολικά αισιόδοξη αναφορικά με την ποιότητα των αποφάσεων των κεντρικών τραπεζών, προειδοποιεί ο CIO τoυ διαχειριστή ομολόγων Pimco, ενώ χαρακτηρίζει ύσκολη η μείωση των επιτοκίων με τον πληθωρισμό πάνω από το 2%.

Ο Ντάνιελ Ίβασκιν, CIO στην Pimco, η οποία διαχειρίζεται ενεργητικό 1,8 τρισ. δολαρίων, τόνισε ότι προετοιμάζεται για μια πιο «ανώμαλη προσγείωση» σε σχέση με άλλους επενδυτές.

«Όσο περισσότερη νομισματική σύσφιγξη εφαρμόζουν οι κεντρικές τράπεζες, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η αβεβαιότητα και τόσο περισσότερο θα αυξάνονται οι κίνδυνοι για πιο ακραία οικονομικά outlook» προειδοποίησε σε συνέντευξή του στους Financial Times, μέρος της οποίας αναμεταδίδει το Bloomberg.

Ο ίδιος σημείωσε ότι όποτε αυξήθηκαν στο παρελθόν τα επιτόκια κατά κανόνα περνούσαν πέντε με έξι μήνες για να γίνει αισθητός ο αντίκτυπος.

«Εκτιμούμε ότι η αγορά είναι υπερβολικά αισιόδοξη όσον αφορά την ποιότητα των αποφάσεων των κεντρικών τραπεζών και την ικανότητά τους να επιφέρουν θετικά αποτελέσματα» σημείωσε. «Πιστεύουμε ότι η αγορά είναι πιο αισιόδοξη από ότι θα έπρεπε όσον αφορά τη δυνατότητα των κεντρικών τραπεζών να μειώσουν τα επιτόκια όσο υποδηλώνουν οι καμπύλες των αποδόσεων» πρόσθεσε.

Όπως ανέφερε, αυτή τη στιγμή έχουμε πραγματικό πρόβλημα με τον πληθωρισμό και θα είναι δύσκολο για τις κεντρικές τράπεζες να μειώσουν τα επιτόκια όσο ο πληθωρισμός βρίσκεται πάνω από το 2%.

Διαβάστε ακόμη

Νέο «άλμα» σε επενδύσεις, εξαγωγές και μισθούς

Έρευνα ΓΣΕΒΕΕ: Μεγαλύτερη αισιοδοξία για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Πόλεμος στην Ουκρανία: Επίθεση με drones εναντίον του Κιέβου – Η πρώτη εδώ και 12 ημέρες

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ