Tα εργοστάσια της ευρωζώνης προσλαμβάνουν ολοένα και περισσότερους εργαζόμενους έτσι ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στην αυξημένη ζήτηση.

Σύμφωνα με έρευνα της IHS Markit υπήρξε δραματική αύξηση των διαθέσιμων θέσεων απασχόλησης στη Γερμανία και την Αυστρία λόγω των καθυστερήσεων στην αλυσίδα παραγωγής.

Με την παγκόσμια οικονομία να ανακάμπτει από την πανδημία, τα εργοστάσια της Ευρώπης προσπαθούν να ανταποκριθούν στην αυξημένη ζήτηση. Το αντίθετο συμβαίνει στη νότια Ασία λόγω του νέου κύματος κρουσμάτων της μετάλλαξης Δέλτα, υποδεικνύοντας το πόσο εύθραυστη μπορεί να αποδειχθεί η ανάκαμψη.

Παρ’ όλα αυτά η κατάσταση στην Ευρώπη είναι καλή. Ο δείκτης του οικονομικού συναισθήματος έφτασε σε υψηλό ρεκόρ 36 ετών, σύμφωνα με ξεχωριστή έρευνα.

Το ΔΝΤ αύξησε την πρόβλεψή του για την οικονομική ανάπτυξη της ευρωζώνης, προβλέποντας πως το μομέντουμ των τεσσάρων μεγαλύτερων οικονομιών της θα συνεχιστεί τους επόμενους μήνες. Η ΕΚΤ από την πλευρά της προετοιμάζεται για δυναμική αύξηση της παραγωγής στο τρέχον τρίμηνο, αν και έχει προειδοποιήσει για την πιθανή απειλή της αύξησης των κρουσμάτων που μπορεί εν τέλει να περιορίσει την ανάκαμψη.

«Οι παραγωγοί και οι προμηθευτές τους δυσκολεύονται στο να ανταποκριθούν στην αυξανόμενη ζήτηση, οδηγώντας σε αύξηση των τιμών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κρις Γουίλιαμσον, αναλυτής της IHS Markit.

Διαβάστε ακόμη:

«Πετζετάκις» – Η πρώτη ελληνική πολυεθνική: Από το ένδοξο παρελθόν στο θλιβερό παρόν (pics)

FlowOn: Οι μαθητές – επιχειρηματίες και οι «έξυπνες» βρύσες που αποτρέπουν τη σπατάλη νερού (pics)

Φραγκάκης (ΓΓ ΕΟΤ): «Πάνω από €25 εκατ. η καμπάνια για τη φετινή προβολή της Ελλάδας»