Πριν από μερικούς μήνες, ο Φόρεστ Λι ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος σε ολόκληρη τη Σιγκαπούρη με περιουσία που άγγιζε τα 22 δισεκατομμύρια δολάρια. 

Πλέον, ωστόσο, χαρακτηρίζεται ως ένας από τους μεγαλύτερους χαμένους έπειτα από το κραχ στις αγορές που εξαφάνισε περισσότερα από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια από την καθαρή αξία των 500 πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου φέτος.

Σύμφωνα μάλιστα, με τον δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg, αυτή τη στιγμή, ο Φόρεστ Λι δεν συγκαταλέγεται στη λίστα με τους 500 πλουσιότερους ανθρώπους της λίστας Forbes καθώς, η περιουσία του ανέρχεται σε μόλις 4,7 δισεκατομμύρια δολάρια. Η εταιρεία του, ο γνωστός τεχνολογικός κολοσσός Sea, η οποία αναμένεται να παρουσιάσει τα κέρδη του πρώτου τριμήνου της, εκτιμάται πως θα σημειώσει ζημιά – ρεκόρ άνω των 740 εκατομμυρίων δολαρίων.

«Η Sea θα αντιμετωπίσει αυξανόμενες προκλήσεις εντός του τρέχοντος έτους», δήλωσε ο Σον Γουάνγκ, διευθύνων σύμβουλος της Blue Lotus Capital. Οι πωλήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου της εταιρείας – η κύρια πηγή εσόδων της – έχουν μειωθεί σημαντικά αφενός, λόγω του αυξανόμενου ανταγωνισμού με άλλες μεγάλες εταιρείες του κλάδου όπως η Alibaba Group Holding Ltd. και αφετέρου, επειδή οι καταναλωτές επιστρέφουν στα φυσικά καταστήματα.

Ο Φόρεστ Λι ωστόσο, δεν είναι ο μόνος επιχειρηματίας τεχνολογίας που είδε αρχικά, τον πλούτο του να αυξάνεται χάρη στην εμφάνιση της πανδημίας και στη συνέχεια, να συρρικνώνεται εξαιτίας των εξελίξεων και των προβλημάτων που προκλήθηκαν στην αγορά.

Ο Έρικ Γουάν, για παράδειγμα, διευθύνων σύμβουλος της Zoom Video Communications Inc., έχασε 4,4 δισεκατομμύρια δολάρια πλούτου φέτος, ενώ η περιουσία του Τζεφ Μπέζος της Amazon.com Inc., του δεύτερου πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο, συρρικνώθηκε σχεδόν κατά 58 δισεκατομμύρια δολάρια.

Διαβάστε ακόμη:

Έξοδος από τη «σκληρή» εποπτεία σε 100 ημέρες – Τι αλλάζει

Συνέδριο ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ: Κάλεσμα Ανδρουλάκη σε συστράτευση – Να αποδείξουμε ότι αλλάξαμε (vid)

Δήμος Αθηναίων: Υπογράφηκαν οι συμβάσεις για τη Διπλή Ανάπλαση – Ιστορική μέρα για την Αθήνα και τον Παναθηναϊκό (pics)