Πωλήσεις σχεδόν 1 δισ. δολαρίων στις ΗΠΑ έκανε μέσα σε μόλις λίγα χρόνια, το ψηφιακό φαρμακείο Hims & Hers δίνοντας στους καταναλωτές εύκολη πρόσβαση σε φθηνές γενόσημες εκδόσεις δημοφιλών φαρμάκων, όπως το Viagra. Τώρα, η αμερικανική startup χρησιμοποιεί την ίδια «συνταγή», προκειμένου να μπει σε ένα από τα πιο σύγχρονα και δημοφιλή κομμάτια του κλάδου της υγείας: τις ενέσεις για αδυνάτισμα.

Όπως έχει κάνει και με άλλα φάρμακα στο παρελθόν, μεγάλο μέρος της προώθησης της εταιρείας είναι η χαμηλότερη τιμή. Ειδικότερα, για έναν μήνα οι ενέσεις Wegovy της Novo Nordisk κοστίζουν περίπου 1.350 δολάρια για μη ασφαλισμένους στις ΗΠΑ και σε αντίστοιχα επίπεδα κινείται το Zepbound της Eli Lilly. Η Hims ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει μια θεραπεία με το ίδιο υλικό του Wegovy έναντι 199 δολαρίων τον μήνα, δηλαδή έως και 85% χαμηλότερα από τις μεγάλες φαρμακευτικές, σύμφωνα με το Bloomberg.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι πελάτες θα έχουν έτσι την ευκαιρία να αποκτήσουν τα φάρμακα χωρίς να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα ελλείψεων και κόστους, τα οποία περιορίζουν την πρόσβαση στα σκευάσματα με το φαρμακευτικό brand.

Οι νέες εξαιρετικά δημοφιλείς ενέσεις προστατεύονται από πατέντες μέχρι τουλάχιστον το 2032, το οποίο σημαίνει ότι δεν είναι ακόμη διαθέσιμες οι γενόσημες εκδοχές τους. Ωστόσο, η Hims και άλλες εταιρείες τηλεϋγείας βρήκαν τρόπο να παρακάμψουν τους περιορισμούς: λόγω των μεγάλων ελλείψεων στις ΗΠΑ, ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων επιτρέπει σε φαρμακεία που φτιάχνουν τα δικά τους σκευάσματα να πωλούν ουσιαστικά δικές τους εκδοχές αυτών των φαρμάκων.

«Εφεξής θα είναι μεγάλο κομμάτι της κατηγορίας αδυνατίσματος», δήλωσε ο Andrew Dudum, Διευθύνων Σύμβουλος της Hims. «Πιστεύουμε ότι η σύνθεση μπορεί να γίνει με μεγάλη ασφάλεια, αν γίνει σωστά», προσέθεσε ο ίδιος.

Εκτός της Hims, δεκάδες ακόμη εταιρείες ψηφιακής ιατρικής προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την υψηλότατη ζήτηση για τα φάρμακα αδυνατίσματος. Ο Dudum δήλωσε ότι τα φάρμακα θα κατασκευάζονται σε μονάδα εγκεκριμένη από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων, η οποία είναι «ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές γενόσημων» στη χώρα. Υποστήριξε επίσης ότι εξέτασε τουλάχιστον 100 πιθανούς εταίρους προτού συνάψει συμφωνία με τον τελικό προμηθευτή, ο οποίος έδωσε επαρκείς εγγυήσεις σε ό,τι αφορά τον όγκο της παραγωγής, ώστε η Hims να θεωρήσει ότι θα μπορέσει να καλύψει τη ζήτηση.

Διαβάστε ακόμη

Ναυτιλία: Κυριαρχούν οι Έλληνες εφοπλιστές σε ναυπηγήσεις και αγορές πλοίων το 2024

Πλειστηριασμοί: Άλλαξε χέρια η μεζονέτα του Π. Νίκα στην Τήνο – Στα αζήτητα η βίλα του “Mr. Sea Satin” στη Μύκονο (pics)

Politico: Ποια είναι τα φαβορί για τη θέση του Έλληνα Επιτρόπου

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ