Οι ανάγκη των ανθρώπων να ταξιδέψουν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού φαίνεται να είναι ποιο δυνατή από τον αντίκτυπο της ανόδου του πετρελαίου στην τσέπη των καταναλωτών σύμφωνα με τον CEO της Ryanair, Μάικλ Ο’ Λίρι.

Συγκεκριμένα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ryanair Holdings, δήλωσε ότι η ισχυρή, συμπιεσμένη ζήτηση για ταξίδια θα δώσει ώθηση στις αεροπορικές μεταφορές αυτό το καλοκαίρι, παρά την πίεση που δημιουργεί στις καταναλωτικές δαπάνες το κόστος ενέργειας.

Οι οικογένειες είναι ιδιαίτερα πρόθυμες να ταξιδέψουν σε όλη την Ευρώπη, παρά τον αντίκτυπο από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, τις υψηλότερες τιμές του αργού πετρελαίου και τον πληθωρισμό , δήλωσε ο Μάικλ Ο’ Λίρι συνέντευξή του στο αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg.

«Πιστεύουμε ότι οι μήνες κορύφωσης των καλοκαιρινών ταξιδιών, δηλαδή ο Ιούλιος, ο Αύγουστος και ο Σεπτέμβριος, θα είναι πολύ δυνατοί», δήλωσε ο Ο’ Λίρι στο Bloomberg Television την Πέμπτη.

Μια συνεχής άνοδος των τιμών του πετρελαίου θα μπορούσε να αρχίσει να περιορίσει τη ζήτηση προς το τέλος του έτους, είπε ο επικεφαλής της αεροπορικής εταιρείας, προσθέτοντας ότι οποιαδήποτε ανησυχία για τις καταναλωτικές δαπάνες θα ευνοούσε γενικά εταιρείες χαμηλού κόστους, όπως η Ryanair.

«Αν οι τιμές του πετρελαίου παραμείνουν υψηλές, η κατάσταση θα γίνει πολύ χειρότερη τον επόμενο χειμώνα», είπε. «Η ενεργειακή ζήτηση θα αυξηθεί, οι ευρωπαϊκές οικονομίες θα συρρικνωθούν λόγω των υψηλότερων τιμών του πετρελαίου ή των ανησυχιών για την επάρκεια της προσφοράς και μπορεί να βρεθούμε υπό τον κίνδυνο ύφεσης».

Το πλεονέκτημα

Η Ryanair έχει ήδη εξασφαλίσει το 80% των αναγκών της σε καύσιμα στην τιμή των 63 δολ. ανά βαρέλι μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο, γεγονός που τις επιτρέπει να διατηρεί χαμηλές τις τιμές της παρά το αυξανόμενο κόστος του αργού πετρελαίου. Η αεροπορική εταιρεία με έδρα το Δουβλίνο θα πετάξει 65 επιπλέον αεροπλάνα αυτό το καλοκαίρι.

Διαβάστε ακόμα:

Τα… ρούβλια του Πούτιν επιταχύνουν το σχέδιο ενεργειακής θωράκισης της χώρας – Πώς θα γεμίσουν οι δεξαμενές φυσικού αερίου στην Ελλάδα

Οι 6 δημοφιλέστεροι ελληνικοί προορισμοί για τις μεγάλες αλυσίδες ξενοδοχείων

Αρμόδιος Γιαννίδης (Vitex): Επενδύσεις και νέο εργοστάσιο κόντρα στις αναταράξεις