«Βουτιά» καταγράφουν σήμερα τόσο το Bitcoin όσο και άλλα κρυπτονομίσματα. Οι ρευστοποιήσεις στις πλατφόρμες των ψηφιακών νομισμάτων έχουν «εξαφανίσει» 260 δισ. δολάρια από τη συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς.

Το Bitcoin καταγράφει αυτή την ώρα πτώση 10% στα 49.281,40 δολάρια σύμφωνα με στοιχεία της CoinDesk. Το Ethereum με απώλειες άνω του 11% πέφτει στα 2.202,05 δολάρια. Το XRP, το πέμπτο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα βάσει αξίας, κάνει «βουτιά» άνω του 22%. Το συνολικό πλήγμα στην κεφαλαιοποίηση των κρυπτονομισμάτων το τελευταίο 24ωρο υπολογίζεται σε 260 δισ. δολάρια σύμφωνα με την CoinMarketCap.

Δεν είναι ξεκάθαρο τι είναι αυτό που έχει πυροδοτήσει το ξεπούλημα των κρυπτονομισμάτων τις τελευταίες μέρες.

Σύμφωνα με αναλυτές ωστόσο, το πιο πιθανό είναι να λαμβάνει χώρα μία φυσιολογική διόρθωση ύστερα από ένα ράλι διαρκείας που είχε εκτοξεύσει τις τιμές των κρυπτονομισμάτωνσε σε ύψη ρεκόρ.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, σημάδια ζωής αλλά και ανθεκτικότητας δείχνει το Ether, το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο, πηγαίνοντας κόντρα στο ρεύμα των της υποχώρησης που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες στην αγορά crypto.

Το απόγευμα της Πέμπτης κατόρθωσε να καταγράψει νέο ρεκόρ φτάνοντας έως τα 2.644 δολάρια. Σε σύγκριση με το Bitcoin, το οποίο βρίσκεται σε καθοδική πορεία από το επίπεδο ρεκόρ που σημείωσε στις 14 Απριλίου, μία πιθανή ανάκαμψη αναμένεται να μειώσει την προσφορά του Ether, γεγονός που θα μπορούσε να συμβάλει στην άνοδο της τιμής του.

«Το Ethereum μπαίνει έστω και λίγο στο επίκεντρο», ανέφερε ο Paolo Ardoino, επικεφαλής τεχνολογίας της Bitfinex, σε σημείωμά του την Πέμπτη. «O καθοριστικός του ρόλος στην αποκεντρωμένη χρηματοδότηση (DeFi) και στα τα non-fungible (μη ανταλλάξιμα) tokens ή NFT αποτελούν λόγους για να τραβήξει την προσοχή των επενδυτών».

Το Ethereum blockchain είναι το πλέον ενεργό παγκοσμίως και έχει τραβήξει την προσοχή τους τελευταίους μήνες λόγω της δραστηριότητας του σε τομείς όπως το DeFi και τα μη ανταλλάξιμα tokens. Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, μια ομάδα επενδυτών εμφανίστηκε και ήταν η πρώτη που έδωσε έμφαση στο Ether, ανέφρερε η Grayscale Investments LLC τον Δεκέμβριο. Και αυτό αποτυπώθηκε στην τιμή του: ενώ το Bitcoin έχει αυξηθεί περίπου 70% φέτος, το Ether έχει τριπλασιαστεί!

Όσοι παρακολουθούν την αγορά crypto «βλέπουν» περαιτέρω κέρδη για το Ether. Ο Konstantin Anissimov, εκτελεστικός διευθυντής της πλατφόρμας ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων CEX.IO, δήλωσε ότι το επίπεδο των 3.000 δολαρίων για το Ether είναι «πιο εφικτό από ποτέ».

Ο Nick Spanos, συνιδρυτής του αποκεντρωμένου δικτύου Zap.org, προβλέπει ότι θα φτάσει σε αυτό το επίπεδο μέχρι το τέλος Απριλίου. Και ο Arthur Hayes, συνιδρυτής της 100x που προς το παρόν αντιμετωπίζει νομικά προβλήματα στις ΗΠΑ, αλλά είναι δημοφιλής στην κοινότητα των επενδυτών κρυπτονομισμάτων, την περασμένη εβδομάδα σχολίασε ότι προβλέπει μεγάλες αυξήσεις στην τιμή του Ether τα επόμενα χρόνια.

Αυτό δεν σημαίνει ότι όλα βαίνουν καλώς. Τα κρυπτονομίσματα είναι ευμετάβλητα και παραμένουν οι φόβοι ότι μπορεί να αποτελούν μία ακόμη «φούσκα». Επιπλέον, η Cornerstone Macro LLC είπε ότι το Ether ενδεχομένως να καταγράψει μεγαλύτερες απώλειες σε σχέσση με το Bitcoin.

Ωστόσο, ο τεχνικός αναλυτής της Evercore ISI, Rich Ross, είναι ένας «ισχυρός αγοραστής» του Ether. «Παραμένει λίγο καλύτερο από τον βασιλιά των κρυπτονομισμάτων», υποστήριξε σε σημείωμά του την Πέμπτη, ενώ έθεσε την τιμή-στόχο στα 3.500 δολάρια.

Διαβάστε ακόμα:

Μικρές απώλειες στις ευρωαγορές με το βλέμμα σε εταιρικά αποτελέσματα

Σε προληπτική καραντίνα ο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός

«Ανάσα» 2,7 δισ. ευρώ στη μεσαία τάξη από τα 5 νέα μέτρα Μητσοτάκη (vid)