Τον δισεκατομμυριούχο Έλον Μασκ αναμένεται να φιλοξενήσει ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για να συζητήσουν τη συνεργασία σε μια σειρά θεμάτων, από τη διαστημική τεχνολογία έως τις μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων.

Ο Ερντογάν θα δει τον Μασκ στο νεόκτιστο «Τουρκικό Σπίτι», κοντά στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, όπου θα συνεδριάσει αυτή την εβδομάδα η Γενική Συνέλευση.

Ο Μασκ επισκέφθηκε τον Ερντογάν στην Άγκυρα το 2017, ένα χρόνο αφότου ο πρόεδρος επέζησε από μια απόπειρα πραξικοπήματος και έκτοτε οι σχέσεις μεταξύ των δύο αναπτύσσονται.

Η SpaceX του Μασκ συνεργάζεται με το διαστημικό πρόγραμμα της Τουρκίας για την εκτόξευση επικοινωνιακών δορυφόρων. Η Τουρκία αναζητά επίσης βοήθεια για την ανάπτυξη μπαταριών για το πρώτο της εγχώριο ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το Togg.

Ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος παρέτεινε την εξουσία του για τρίτη δεκαετία μετά τις εκλογές του Μαΐου, θεωρεί την προγραμματισμένη εκτόξευση του δορυφόρου Turksat 6A τον προσεχή Ιούνιο ως κρίσιμο ορόσημο για τη συλλογή πληροφοριών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για στρατιωτικούς σκοπούς.

Ο Ερντογάν έχει ενθαρρύνει την ανάπτυξη μιας αυτάρκους αμυντικής βιομηχανίας, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής μη επανδρωμένων μαχητικών αεροσκαφών, για την υποστήριξη του τουρκικού στρατού σε μια περιοχή που έχει βουλιάξει από συγκρούσεις.

Διαβάστε ακόμη

Καλάθι ΔΕΘ: Πακέτο αυξήσεων και παροχών παρά την καταστροφή

Σε αυτό το τροπικό νησί βρίσκεται το πιο hot domain name

Χρηματιστήριο: «Σήμα» για επιστροφή στις ανεπτυγμένες αγορές η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ