Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla Έλον Μασκ πρόκειται να επισκεφθεί την Ινδία και να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της χώρας Ναρέντρα Μόντι, πυροδοτώντας εικασίες σχετικά με τις επενδύσεις της αμερικανικής εταιρείας στη χώρα λίγο πριν από τις εθνικές εκλογές.

Ο Μασκ αναμένεται να επισκεφθεί την Ινδία μέσα στον Απρίλιο, ανέφεραν οι Economic Times ύστερα από ανάρτησή του στην πλατφόρμα X την Τετάρτη, της οποίας ο Μασκ είναι ιδιοκτήτης. Είναι πιθανό να ανακοινώσει τα επενδυτικά του σχέδια για τη χώρα, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας μιας παραγωγικής μονάδας, έγραψε η εφημερίδα.

Η επίσκεψη έρχεται σε μία χρονική συγκυρία όπου ο Μόντι επιδιώκει μια τρίτη θητεία στο αξίωμα στις εκλογές  και πιθανότατα θα ενισχύσει τους ισχυρισμούς για την επιτυχία της κυβέρνησης στην προσέλκυση παγκόσμιων κεφαλαίων σε μια σειρά από βιομηχανίες, από την ενέργεια μέχρι την τεχνολογία και τις μεταφορές, ώστε να συμβάλει στη δημιουργία θέσεων εργασίας για εκατομμύρια νέους της.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, ένα άλλο θέμα που θα συζητήσει ο Μασκ κατά τη συνάντησή του με τον Μόντι θα είναι η Starlink, η δορυφορική επιχείρηση που ανήκει στη SpaceX του Μασκ, ανέφεραν οι Times of India το Σάββατο, επικαλούμενοι ανώνυμες πηγές.

Ξεχωριστά, η εφημερίδα Economic Times ανέφερε το Σάββατο ότι η Starlink θα μπορούσε να λάβει έγκριση υπό όρους από την ινδική κυβέρνηση για άδεια δορυφορικών επικοινωνιών, επικαλούμενη καλά πληροφορημένες πηγές. Οι όροι θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν ότι η Starlink δεν θα δρομολογεί δεδομένα εκτός της χώρας και δεν θα μοιράζεται ορισμένες λεπτομέρειες με τις ΗΠΑ σχετικά με τα μηχανήματα που χρησιμοποιούνται στην Ινδία, δήλωσε ένας από τους ανθρώπους στην εφημερίδα.

Μπορεί επίσης να ζητηθεί από την Starlink να συνεργαστεί με μια ινδική εταιρεία, ανέφερε η εφημερίδα. Η Starlink παρέχει διαστημικές υπηρεσίες διαδικτύου σε περισσότερους από 2,6 εκατομμύρια πελάτες.

Ο Rohan Patel, ο οποίος φροντίζει για την επιχειρηματική ανάπτυξη της Tesla, δήλωσε με ανάρτησή του στο X ότι η κερδοσκοπία των μέσων ενημέρωσης υπάρχει παντού και η Ινδία «δεν έχει ανοσία» σε αυτό.

Η Tesla έχει αξιολογήσει τη δημιουργία εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων στην Ινδία, την τρίτη μεγαλύτερη πηγή εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στον κόσμο, η οποία επιδιώκει την απανθρακοποίηση της οικονομίας και να πετύχει μηδενικούς ρύπους το 2070.

Διαβάστε ακόμη

Πότε και σε ποιους η εφορία θα «κλειδώνει» τον ΑΦΜ

Νεοφυείς επιχειρήσεις: 6 δισ. ευρώ για πάνω από 120 σημαντικές εξαγορές στην Ελλάδα το 2023

Σταμπουλίδης: Πυλώνας της ανάπτυξης της χώρας το ΤΑΙΠΕΔ – Συνεισφορά στο 5% του ΑΕΠ

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ