Έξι ζευγάρια αθλητικά παπούτσια Air Jordan δημοπρατεί ο οίκος δημοπρασιών Sotheby’s με τους εκτιμητές να προβλέπουν ότι η συλλογή θα σπάσει τα ρεκόρ.

Η «The Dynasty Collection» αποτελείται από έξι ζευγάρια αθλητικών παπουτσιών που φορούσε ο Μάικλ Τζόρνταν κατά τη διάρκεια των έξι πρωταθλημάτων του στο NBA. Το πρώτο μοντέλο Air Jordan κατασκευάστηκε στα τέλη του 1984 για τον θρύλο του μπάσκετ κατά τη διάρκεια της rookie σεζόν του με τους Chicago Bulls.

Σύμφωνα με το Bloomberg, τα αθλητικά παπούτσια θα εκτεθούν στο Χονγκ Κονγκ σε ιδιωτική πώληση από την 1η έως τις 5 Απριλίου, μετά από μια έκθεση στο Ντουμπάι. Θα παρουσιαστούν επίσης και στη Σιγκαπούρη. Ο σημερινός κάτοχος του ρεκόρ της υψηλότερης τιμής είναι ένα μοντέλο Nike Air Yeezy 1 Prototype που πωλήθηκε έναντι 1,8 εκατομμυρίων δολαρίων το 2021.

«Η τιμή αυτής της συλλογής θα χτυπήσει αναμφίβολα ρεκόρ», δήλωσε ο Simeon Lipman, εκτιμητής και επιμελητής της δημοπρασίας.

Η συλλογή έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον σε παγκόσμιο επίπεδο, δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος streetwear και σύγχρονων συλλεκτικών αντικειμένων του Sotheby’s, Brahm Wachter. Τα αποτελέσματα των ιδιωτικών πωλήσεων συνήθως δεν δημοσιοποιούνται, εκτός εάν, τόσο ο πωλητής όσο και ο αγοραστής δώσουν την άδειά τους.

Η αγορά συλλεκτικών αντικειμένων και αντικειμένων που έχουν φορεθεί από τους διάσημους έχει αυξηθεί ραγδαία, με την εισροή millennials και της γενιάς Gen-z, δήλωσε ο Wachter. Περίπου το 62% των πλειοδοτών στον οίκο Sotheby’s για τέτοια αντικείμενα είναι κάτω των 40 ετών, πρόσθεσε. Ο αντίπαλος οίκος δημοπρασιών Christie’s ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο ένα τμήμα αθλητικών παπουτσιών, streetwear και συλλεκτικών αντικειμένων για να επικεντρωθεί σε αυτόν τον αναδυόμενο τομέα.

 

Διαβάστε ακόμη

HSBC: Η Ελλάδα θα συνεχίσει να υπεραποδίδει – Τι βλέπει για τις εκλογές και ανάπτυξη (πίνακας)

Ταμειακές Μηχανές: Αλλάζουν πάλι (αλλά με επιδότηση) για να διασυνδεθούν με τα POS

Βύρων Νικολαΐδης: Ρεκόρ οικονομικών επιδόσεων για την Peoplecert μετά τις νέες εξαγορές