Η Μεσόγειος παρέμεινε η κορυφαία επιλογή των πολύ πλουσίων για τις διακοπές τους με τα super yachts τα οποία τους παρέχουν ένα ασφαλές καταφύγιο τόσο από τον κορωνοϊό όσο και από τα πλήθη των τουριστών.

Η Ιταλία βρέθηκε στην κορυφή της λίστας για δεύτερο συνεχόμενο μήνα τον Αύγουστο έχοντας ως κύριους ανταγωνιστές την Ελλάδα, τη Γαλλία και την Ισπανία. Η χώρα μας βρέθηκε στην τρίτη θέση τον Αύγουστο ενώ τον Ιούνιο είχε καταλάβει την πρώτη θέση. Σύμφωνα με τα στοιχεία που συλλέγει το Bloomberg για την κατάρτιση της σχετικής λίστας στην Ιταλία βρέθηκαν 228 super yachts το διάστημα από 23 έως 27 Αυγούστου, 20 περισσότερα από το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Στην χώρα μας βρέθηκαν 60 περισσότερα super yachts σε σύγκριση με το ίδιο διάστημα του προηγούμενου χρόνου.

Στη δεύτερη θέση της λίστα βρίσκονται οι ΗΠΑ, καταγράφοντας μείωση κατά 43 σκάφη σε σχέση με το περσινό αντίστοιχο διάστημα. Το Μαυροβούνιο καταλαμβάνει τη δέκατη θέση ωστόσο έκανε την έκπληξη εκτοπίζοντας από τη σχετική λίστα τις Μπαχάμες. Η χώρα της Αδριατικής φιλοδοξεί να αποκτήσει παρουσία στην αγορά των super yachts ως εναλλακτικός προορισμός της «καθιερωμένης» Κροατίας.

Η Ευρώπη με τη στρατηγική της σταδιακής ανοσοποίησης και την επανακκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας με βάση την πορεία των εμβολιασμών κυριάρχησε στην «κατάταξη ανθεκτικότητας» που συνέταξε το Bloomberg.

Ως αποτέλεσμα διασημότητες όπως η Kendall Jenner, η Paris Hilton, η Dwyane Wade και η Gabrielle Union εθεάθησαν να απολαμβάνουν τον ήλιο σε σκάφη αγκυροβολημένα στα ανοικτά των ακτών της Ιταλίας.

Τα τρία μεγαλύτερα σκάφη που εντοπίστηκαν στην Ιταλία τον Αύγουστο είναι το Dilbar μήκους 511 ποδιών, που φέρεται να ανήκει στον Alisher Usmanov, το Al Mirqab μήκους 437 ποδιών, που ανήκει στον Σεΐχη Hamad Bin Jassim Bin Jaber Al Thani και το Le Grand Bleu μήκους 355 ποδιών, που ανήκει στον Eugene Shvidler.

Διαβάστε ακόμα:

«Στάμου» vs «Δημητρίου»: Η μάχη του ρυζόγαλου

Τζον Πόλσον: Γιατί βλέπει «φούσκα» στα κρυπτονομίσματα – «Μείνετε μακριά»

ΕΝΦΙΑ: Έρχονται αλλαγές το 2022 σε αντικειμενικές αξίες, συντελεστές και κλιμάκια (vid)