Ένα νέο ρολόι πολυτελείας σε χαμηλή τιμή αναμένεται να λανσάρει η Swatch Group AG. Πρόκειται για μια συνεργασία με τη φημισμένη ελβετική εταιρεία ωρολογοποιίας Blancpain η οποία σχετίζεται με την ανάπτυξη μιας οικονομικής έκδοσης του ρολογιού που συνδέεται με τον Ζακ Κουστώ.

Τα Bioceramic Scuba Fifty Fathoms, μια σειρά από πέντε ρολόγια των οποίων τα χρώματα και τα σχέδια αντικατοπτρίζουν κάθε έναν από τους ωκεανούς του κόσμου, θα είναι διαθέσιμα σε επιλεγμένα καταστήματα Swatch παγκοσμίως από τις 9 Σεπτεμβρίου και σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Bloomberg, θα κοστίζουν 400 δολάρια.

Δημιουργήθηκαν πριν από 70 χρόνια και θεωρούνταν το πρώτο σύγχρονο ρολόι δυτών, τα κομμάτια Fifty Fathoms ήταν δημοφιλή στους στρατιωτικούς δύτες στη Γαλλία, την Ισπανία, τη Γερμανία και τις ΗΠΑ. Ο διάσημος ωκεανογράφος Κουστώ επέλεξε το ρολόι για την ομάδα δυτών του κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της βραβευμένης με Όσκαρ ταινίας του The Silent World, σύμφωνα με την εταιρεία.

Η Swatch συνεχίζει να εφαρμόζει τη στρατηγική της προσφέροντας οικονομικότερες εκδόσεις premium ρολογιών. Πέρσι, για πρώτη φορά, η Swatch συνεργάστηκε με την Omega για τη δημιουργία του MoonSwatch. Οι καταναλωτές ήταν ενθουσιασμένοι με το συγκεκριμένο ρολόι σχηματίζοντας ουρές στα καταστήματα, από τη Μελβούρνη έως τη Γενεύη, για να το αποκτήσουν.

Μετά από μια άνευ προηγουμένου εκρηκτική άνοδο κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η ζήτηση για ακριβά ρολόγια από κορυφαίες ελβετικές μάρκες έχει μειωθεί εν μέσω επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομίας, αύξησης των επιτοκίων και διογκούμενου πληθωρισμού.

Διαβάστε ακόμη

Τζεντιλόνι: Η Κομισιόν θα στηρίξει την Ελλάδα για τις πλημμύρες – Καλό νέο η επενδυτική βαθμίδα 

‘Ωρα απολογισμού για την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν εννέα μήνες πριν από τις ευρωεκλογές 

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ