Ο όμιλος Swatch θα μπορούσε να σημειώσει πωλήσεις ρεκόρ έως και 9 δισ. ελβετικά φράγκα (9,8 δισεκατομμύρια δολάρια) φέτος καθώς η Κίνα ανακάμπτει από τους περιορισμούς του Covid και η ζήτηση παραμένει ισχυρή σε Ευρώπη και ΗΠΑ, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Νικ Χάγιεκ σε συνέντευξή του.

Η αισιόδοξη προοπτική του Χάγιεκ έδωσε ώθηση στη μετοχές της Swatch οι οποίες ενισχήθηκαν έως και 2% στο άνοιγμα των συναλλαγών στη Ζυρίχη. Να σημειωθεί ότι οι αναλυτές ανέμεναν έσοδα 8,1 δισεκατομμυρίων φράγκων φέτος.

Η Swatch είναι ένας από τους κατασκευαστές ειδών πολυτελείας που θα ωφεληθεί περισσότερο από το άνοιγμα της Κίνας, καθώς περισσότερο από το 40% των εσόδων της προέρχεται από την εν λόγω αγορά, σύμφωνα με τον αναλυτή της Citigroup, Τομά Σοβέ. Ο Χάγιεκ είπε ότι οι πωλήσεις στην Κίνα έχουν ήδη ξεπεράσει τον πολύ ισχυρό Ιανουάριο του 2022 και ότι η συνεχιζόμενη ισχυρή απόδοση από brands όπως η Swatch, η Omega και η Harry Winston θα μπορούσε να συμβάλει στην αύξηση των εσόδων του 2023 σε επίπεδα ρεκόρ.

Το σενάριο αυτό είναι όχι μόνο ρεαλιστικό αλλά και εφικτό», είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος στη συνέντευξη. Η αναταραχή στην Κίνα οδήγησε σε έλλειμμα εσόδων ύψους 700 εκατομμυρίων φράγκων το 2022. Οι πωλήσεις στην Κίνα σημείωσαν βουτιά 30% το τέταρτο τρίμηνο και 50% τον Δεκέμβριο καθώς οι περιορισμοί λόγω Covid και η αύξηση των κρουσμάτων έπληξαν τις πωλήσεις εμπορικών σημάτων όπως η Longines.

Η Swatch λάνσαρε το MoonSwatch τον περασμένο Μάρτιο, προκαλώντας φρενίτιδα στα καταστήματα λιανικής της σε όλο τον κόσμο, με τους καταναλωτές να σπεύδουν να αποκτήσουν την νέα έκδοση του εμβληματικού Omega Speedmaster στην τιμή των 260 δολαρίων.

. Η εταιρεία πούλησε περισσότερα από ένα εκατομμύριο MoonSwatches το 2022 στα καταστήματα του ομίλοιυ. «Δεν σταματά. Οι ουρές είναι ακόμα εκεί», είπε ο Χάγιεκ για το MoonSwatch, το οποίο είναι τώρα διαθέσιμο στην Κίνα, την Ινδία και άλλες αγορές στην Ασία. «Βλέπουμε ακόμα δυνατότητες διψήφιας ανάπτυξης στις ΗΠΑ», είπε επίσης ο Χάγιεκ.

Διαβάστε ακόμη

Οι εκλογές… φρενάρουν την κτηματαγορά

Συντάξεις Φεβρουαρίου: Πότε ξεκινούν οι πληρωμές στους λογαριασμούς των δικαιούχων

Qatargate: Καταθέτει σε μυστική τοποθεσία ο Παντσέρι – Αναμένεται να αποκαλύψει ονόματα