Αγωγή κατά της κυβέρνησης της Μαλαισίας για την κατάσχεση ρολογιών στο χρώμα του ουράνιου τόξου που γιορτάζουν τα δικαιώματα των ΛΟΑΤ, κατέθεσε η ελβετική ωρολογοποιία Swatch Group, μια ενέργεια που, σύμφωνα με την εταιρεία, έχει βλάψει τη φήμη της.

Η ομοφυλοφιλία αποτελεί έγκλημα στη Μαλαισία όπου η πλειοψηφία των πολιτών είναι μουσουλμάνοι, και οι οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν προειδοποιήσει για την αύξηση της μισαλλοδοξίας στη χώρα έναντι της κοινότητας LGBTQ.

Τον Μάιο, οι αρχές της Μαλαισίας κατάσχεσαν ρολόγια από τη «συλλογή Pride» της Swatch λόγω της παρουσίας των γραμμάτων «LGBTQ», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών.

Οι υπάλληλοι του υπουργείου Εσωτερικών κατέσχεσαν «παρανόμως» 172 ρολόγια από 16 καταστήματα, δήλωσε η Swatch, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα που είδε το Reuters. Η αγωγή, η οποία κατατέθηκε στις 24 Ιουνίου στο Ανώτατο Δικαστήριο της Κουάλα Λουμπούρ, δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά τη Δευτέρα από τη Malay Mail, έναν ενημερωτικό ιστότοπο της Μαλαισίας.

Διαβάστε ακόμα

Η απληστία 2 στα τρόφιμα, το round trip του Τσίπρα, η αυλαία στην Αττική Οδό και μια αποχώρηση, η «πρόταση» κυρ Παντελή και η κουκλίτσα με το δούλεμα

Αττική Οδός: Στόχος η ανάδειξη προτιμητέου επενδυτή τον Σεπτέμβριο

Λιονέλ Μέσι: Τα deal 1,6 δισ. δολ. στην καριέρα του «μάγου» – Το Μαϊάμι, ο Μπέκαμ και ο… Τζόρνταν (pics)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ