Ο παγκόσμιος οικονομικός αντίκτυπος της ταξιδιωτικής βιομηχανίας συνεχίζει να κερδίζει έδαφος. Φέτος, αναμένεται να φτάσει το ρεκόρ των 11,1 τρισ. δολαρίων, ξεπερνώντας το προηγούμενο υψηλό του 2019, ύψους 10 τρισ. δολαρίων.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με ευρήματα της παγκόσμιας έρευνας για τον οικονομικό αντίκτυπο του 2024 που δημοσιεύθηκε από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC), ο εν λόγω κλάδος τη φετινή χρονιά θα εδραιώσει τη θέση του ως παγκόσμια οικονομική δύναμη, αφού 1 στα 10 δολάρια σε όλο τον κόσμο, θα προέρχονται από αυτόν.

Σε μια δεκαετία, ο τουρισμός προβλέπεται να γίνει βιομηχανία 16 τρισ. δολαρίων, οπότε θα αποτελούσε το 11,4% του παγκόσμιου ΑΕΠ, μεταδίδει το Bloomberg.

Σήμερα, 1 στα 10 άτομα απασχολείται σε θέσεις εργασίας που σχετίζονται με τον τουρισμό, αριθμός που ισοδυναμεί με 348 εκατ. εργαζόμενους. Πρόκειται για αύξηση άνω των 13,6 εκατ. θέσεων εργασίας σε σύγκριση με το υψηλό του 2019.

Μάλιστα, ως το 2034, αυτός ο αριθμός θα αυξηθεί περαιτέρω, φτάνοντας στο 12,2%.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η ανάκαμψη ρεκόρ του τουρισμού το 2023 επιτεύχθηκε χωρίς την ιδιαίτερη συμβολή των αγορών της Κίνας και της Αμερικής, όπου οι διεθνείς αφίξεις συνέχισαν να υστερούν σημαντικά σε σχέση με τα προ πανδημίας επίπεδα. Η πιθανότητα αυτές οι αγορές να ανακάμψουν σύντομα είναι αυτό που δημιουργεί την ευκαιρία για ρεκόρ στα νούμερα φέτος.

Συνολικά φέτος, 142 από τις 185 χώρες που συμμετείχαν στην έρευνα αναμένεται να υπερβούν τα επίπεδα τουριστικών επιδόσεων του 2019, και σχεδόν όλες από αυτές, αναμένεται επιπλέον να δουν αύξηση από έτος σε έτος.

Διαβάστε ακόμη    

ΕΝΦΙΑ: Τι θα δούμε στα νέα εκκαθαριστικά που «βγαίνουν» μέσα στο Σαββατοκύριακο (οδηγός)

Καθολική επέκταση των πληρωμών IRIS – Χαμηλώνουν οι προμήθειες και στα POS 

ΕΚΠΑ: Κατά 1,6 βαθμούς αυξήθηκε η θερμοκρασία την τελευταία δεκαετία σε σχέση με την περίοδο 1971-1980 (πίνακες + διαγράμματα)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ