search icon

Bloomberg

Toyota: Αύξηση 1,4% της παραγωγής – Ανακάμπτουν οι πωλήσεις

Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο παρήγαγε 896.712 οχήματα τον περασμένο μήνα

Η Toyota Motor ανακοίνωσε ότι η παγκόσμια παραγωγή αυξήθηκε κατά 1,4% τον Φεβρουάριο, καθώς η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία ανακάμπτει από την έλλειψη ημιαγωγών για αυτοκίνητα και τα προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία.

Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο παρήγαγε 896.712 οχήματα τον περασμένο μήνα. Οι παγκόσμιες πωλήσεις, συμπεριλαμβανομένων των Daihatsu Motor Co. και Hino Motors Ltd., αυξήθηκαν κατά 10,5% σε 856.376 μονάδες, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της την Πέμπτη.

Οι αριθμοί αντικατοπτρίζουν το παγκόσμιο προβάδισμα της Toyota στην πώληση οχημάτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης, λίγες ημέρες πριν ο επικεφαλής της Lexus, Κότζι Σάτο, αναλάβει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου και κατευθύνει την ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία προς την ηλεκτροκίνηση.

Σύμφωνα με το Bloomberg, το μεγάλο ερώτημα είναι αν μπορεί να αξιοποιήσει το σημερινό της προβάδισμα εν μέσω σαρωτικών αλλαγών στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Οι εγχώριες πωλήσεις και η παραγωγή αυξήθηκαν σε ετήσια βάση για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, με τις πωλήσεις στην Ιαπωνία να σκαρφαλώνουν κατά 38%, στις 213.698 μονάδες, όπως ανακοίνωσε η Toyota.

Τον Φεβρουάριο, η Toyota διατήρησε την πρόβλεψή της για την παραγωγή στα 10,4 εκατομμύρια μονάδες για το οικονομικό έτος που λήγει αυτόν τον μήνα.

Ξεχωριστά, η Nissan Motor Co. ανακοίνωσε ότι η παγκόσμια παραγωγή της αυξήθηκε κατά 9,2% στα 300.734 οχήματα, ενώ οι πωλήσεις σκαρφάλωσαν κατά 1,2% στις 265.101 μονάδες.

Η παγκόσμια παραγωγή της Honda Motor Co. υποχώρησε κατά 1,2% στα 340.574 οχήματα, σημειώνοντας πτώση για τέταρτο συνεχόμενο μήνα, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

Διαβάστε ακόμη

Στέφεν Ντουκ (Moody’s): «Τι θα κρίνει την απόφαση να αναβαθμίσουμε την Ελλάδα» (pics)

Τα φρέσκα γκάλοπ, το ορφανό κότερο, οι φήμες για την αναβάθμιση και οι υπογραφές για Άκτωρ

Ρομπέρ Γκοσί (Εθνική Ασφαλιστική): Το σχέδιο για την επόμενη μέρα της αρχαιότερης ασφαλιστικής

Exit mobile version