Ανεπιθύμητη χαρακτήρισε η Τζάνετ Γέλεν την αύξηση που παρουσιάζει το πετρέλαιο στις τιμές του, ωστόσο δήλωσε ότι εν καιρώ αυτές θα σταθεροποιηθούν, καθώς η αμερικανική οικονομία εξακολουθεί να βρίσκεται σε ήπια προσγείωση.

Όπως είπε η Τζάνετ Γέλεν σε συνέντευξή της την Τρίτη, οι προσδοκίες της αγοράς δείχνουν ότι με την πάροδο του χρόνου οι τιμές του πετρελαίου «θα σταθεροποιηθούν και θα κινηθούν προς τα κάτω».

Πρόσθεσε δε ότι αυτή είναι και η δική της ελπίδα και προσδοκία.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, το πετρέλαιο brent σήμερα ξεπέρασε τα 95 δολάρια το βαρέλι, για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο, γεγονός που σύμφωνα με την Τζάνετ Γέλεν αντικατοπτρίζει εν μέρει την προηγούμενη απόφαση της Σαουδικής Αραβίας να διατηρήσει τις περικοπές στην παραγωγή, αλλά και την οικονομική ανάκαμψη από τα lockdown της πανδημίας στην Κίνα -αν και είναι πιο αργή από το αναμενόμενο.

«Βρισκόμαστε πραγματικά σε καλό δρόμο προς μια ήπια προσγείωση», είπε η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ για τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας. Επίσης, επανέλαβε ότι η αγορά εργασίας είναι ισχυρή, ο πληθωρισμός μειώνεται και ότι υπάρχει «σημαντική δυναμική» στην οικονομία.

Τέλος, η Τζάνετ Γέλεν επισήμανε ξανά ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος για να επιβληθεί από το Κογκρέσο παύση λειτουργίας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, με το να μην θεσπίσει πιστώσεις για το νέο οικονομικό έτος που ξεκινά την 1η Οκτωβρίου.

Διαβάστε ακόμη

Μία «ανάσα» από τα $100 το πετρέλαιο – Πόσο (ακόμα) θα διαρκέσει το ράλι

Νέο ρεκόρ για την ταινία «Oppenheimer» – Σαρώνει στο box office

Γερμανία: Ζήτησε εξηγήσεις από την Πολωνία για τη χορήγηση βίζας σε μετανάστες έναντι χρημάτων

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ