Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Φρανσουά Βιλερουά ντε Γκαλό δήλωσε ότι η οικονομία της Ευρωζώνης είναι απίθανο να βιώσει βαθιά ύφεση καθώς τα επιτόκια αυξάνονται προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο καλπάζων πληθωρισμός.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας δήλωσε στο γαλλικό ραδιόφωνο την Τρίτη ότι πλέον έχει περιοριστεί η αβεβαιότητα σχετικά με τις προοπτικές όχι μόνο της οικονομίας της Γαλλίας αλλά και την Ευρωζώνη.

«Η Γαλλία πιθανότατα θα αποφύγει την ύφεση – δεν μπορώ να το πω με απόλυτη σιγουριά γιατί η κατάσταση εξακολουθεί να είναι ρευστή αλλά θα μπορούσε να υπάρξει μικρή επιβράδυνση», είπε ο Βιλερουά. Αυτό που μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι ότι η Γαλλία και η Ευρώπη θα αποφύγουν μια σκληρή προσγείωση. Δεν θα υπάρξει καταστροφική κατάρρευση των οικονομιών μας».

Για τα επιτόκια της ΕΚΤ, είπε ότι στόχος είναι να επιστρέψει ο πληθωρισμός στον στόχο του 2% μέσα σε δύο χρόνια.

«Θέλω να πω ότι θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να επαναφέρουμε τον πληθωρισμό στο 2% το 2024», είπε ο Βιλερουά. «Εάν υπάρχουν απροσδόκητοι παράγοντες που επιβραδύνουν αυτό, θα μπορούσε να είναι το 2025, αλλά στοχεύουμε στο τέλος του 2024».

Διαβάστε ακόμη

S&P: Αναβάθμιση της MYTILINEOS σε ΒΒ με θετικό outlook – Πιο κοντά στην επενδυτική βαθμίδα

Αποκάλυψη Le Soir: Η Εύα Καϊλή ομολόγησε ότι ζήτησε από τον πατέρα της να κρύψει τα €750.000

Ρουμπινί: Η παγκόσμια οικονομία είναι «τρένο που συντρίβεται σε αργή κίνηση»