Ο S&P 500 θα αποφέρει κέρδη ισχυρότερα του αναμενόμενου το 2024, χάρη στην ανθεκτική οικονομική ανάπτυξη και τις εξελίξεις της τεχνητής νοημοσύνης, σύμφωνα με τους στρατηγικούς αναλυτές της Bank of America Corp., οι οποίοι συγκαταλέγονται πλέον μεταξύ των πιο αισιόδοξων προβλέψεων της Wall Street.

Η ομάδα αναλυτών η οποία περιλαμβάνει τους Όσουνγκ Κουόν και Σαβίτα Σουμπραμανιάν, αύξησε την εκτίμησή της για τα κέρδη ανά μετοχή (EPS) στα 250 δολάρια από 235 δολάρια, παραλληλίζοντας τις απόψεις της με αυτές των BMO Capital Markets και Deutsche Bank AG, οι οποίες είναι και οι πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις μεταξύ των στρατηγικών αναλυτών σύμφωνα με το Bloomberg. Η τιμή-στόχος των EPS της BofA για το 2025 είναι τα 275 δολάρια.

Οι ενισχυμένες προοπτικές κερδών για φέτος οφείλονται σε μια ισχυρή περίοδο εταιρικής κερδοφορίας και μια αναβάθμιση των εκτιμήσεων του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος των ΗΠΑ από τους οικονομολόγους της BofA, όπως υπογράμμισαν οι στρατηγικοί αναλυτές σε πρόσφατη έκθεσή τους.

«Το 2023 αποτέλεσε μια μεταβατική χρονιά για τις εταιρείες στην Αμερική, οι οποίες έχουν πλέον προσαρμοστεί στο νέο περιβάλλον υψηλότερων επιτοκίων και περιορισμένης ζήτησης», ανέφεραν οι αναλυτές.

Παρατήρησαν επίσης ότι «διαμορφώνεται ένας πιθανός ανοδικός κύκλος λόγω των επενδύσεων στην τεχνητή νοημοσύνη».

Οι εταιρείες παραγωγής ημιαγωγών και οι εταιρείες οι οποίες ασχολούνται με την δικτύωση είναι οι πιο προφανείς κερδισμένοι σε αυτόν τον κύκλο, αλλά οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και εμπορευμάτων είναι επίσης μεταξύ των τομέων που θα επωφεληθούν από την αυξημένη χρήση ενέργειας και δεδομένων, όπως υποστήριξαν, προσθέτοντας πως «η αύξηση της παραγωγικότητας από την τεχνητή νοημοσύνη και τις εγχώριες επενδύσεις αποτελεί, επίσης, ένα σημαντικό θετικό στοιχείο για την περαιτέρω ανάπτυξη».

Η Σουμπραμανιάν αύξησε την περασμένη εβδομάδα την τιμή-στόχο της για τον S&P 500 στις 5.400 μονάδες, ώστε να αντικατοπτρίζει την ισχυρότερη αύξηση των εταιρικών κερδών, γεγονός που συνεπάγεται κέρδη 5,5% σε σχέση με το πρόσφατο κλείσιμο.

Διαβάστε ακόμη

Ο πρώην ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ ψάχνει επενδυτές για να αγοράσει το TikTok

Πετρέλαιο: Αύξηση της ζήτησης και έλλειμμα στην αγορά «βλέπει» η έκθεση του ΙΕΑ – Νέο ράλι στις τιμές (tweet)

Χατζηδάκης στο Greece Talks: Έρχεται άμεσα νέα ρύθμιση για τη Golden Visa – Από Σεπτέμβριο η επανεξέταση των Airbnb

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ