Ένας «πλούσιος Ρώσος επιχειρηματίας» συνελήφθη στο Λονδίνο, όπως αναφέρει δημοσίευμα τουBloomberg, ως ύποπτος για αδικήματα που περιλαμβάνουν ξέπλυμα χρήματος, συνωμοσία για εξαπάτηση του Υπουργείου Εσωτερικών και συνωμοσία για ψευδορκία.

Ο λόγος για έναν 58χρονο Ρώσο επιχειρηματία -ο οποίος δεν κατονομάστηκε- και συνελήφθη την Πέμπτη (1/12) από αστυνομικούς του Πυρήνα Καταπολέμησης της Κλεπτοκρατίας της Εθνικής Υπηρεσίας Καταπολέμησης του Εγκλήματος, στην «κατοικία του αξίας πολλών εκατομμυρίων λιρών», όπως ανέφερε η βρετανική Υπηρεσία Καταπολέμησης του Εγκλήματος (NCA) σε μια σειρά αναρτήσεων στο Twitter.

Συνελήφθη επίσης, ένας 35χρονος άνδρας σε κοντινή απόσταση, ως ύποπτος για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και παρεμπόδιση υπαλλήλου της NCA, αφού εθεάθη να φεύγει από το σπίτι με μια τσάντα που βρέθηκε να περιέχει χιλιάδες λίρες σε μετρητά, όπως ενημέρωσε η υπηρεσία.

Ένας τρίτος άνδρας, ηλικίας 39 ετών, ο οποίος φέρεται να είναι ο πρώην σύντροφος της νυν συντρόφου του επιχειρηματία, συνελήφθη στο σπίτι του στη συνοικία Pimlico του Λονδίνου, για αδικήματα που περιλαμβάνουν ξέπλυμα χρήματος και συνωμοσία για απάτη. Και τα τρία άτομα ανακρίθηκαν και αφέθηκαν ελεύθερα με εγγύηση.

Διαβάστε ακόμη

Νέος ΚΟΚ: Σε ποια παράβαση θα επιβάλλεται υπέρογκο πρόστιμο

Αυτή είναι η πιο αυθεντική εμπειρία φαγητού στην Ελλάδα: Η ταβέρνα που εκθειάζουν τα μεγάλα ξένα media 

«Φωτιά» τα στεγαστικά δάνεια στην Ελλάδα – Πόσο «τσίμπησαν» τα επιτόκια μέσα σε ένα μήνα – Τι γίνεται με τις καταθέσεις (πίνακας)