Καλύτερα από τα αναμενόμενα ήταν τα οικονομικά αποτελέσματα της GAP κατά το πρώτο τρίμηνο, γεγονός που σηματοδοτεί ότι τα μέτρα μείωσης του κόστους της εταιρείας λιανικής πώλησης απέδωσαν.

Το περιθώριο μεικτού κέρδους το πρώτο τρίμηνο ξεπέρασε τη μέση εκτίμηση των αναλυτών, ενώ τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή ήταν ελαφρώς καλύτερα, σε σύγκριση με τις αναμενόμενες ζημιές. Η βελτίωση οφειλόταν εν μέρει στο μικρότερο κόστος για τις αεροπορικές μεταφορές και στον περιορισμό των εκπτώσεων, ανέφερε η εταιρεία. Η Gap μείωσε επίσης το προσωπικό της και περιόρισε τα έξοδα.

Οι μετοχές της αυξήθηκαν κατά 12% προσυνεδριακά στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Οι συγκρίσιμες πωλήσεις, εν τω μεταξύ, μειώθηκαν κατά 3% στις τέσσερις μάρκες της Gap. Αυτό οφειλόταν κυρίως στις μεγάλες πτώσεις στις Banana Republic και Athleta, ενώ η Old Navy υποχώρησε ελαφρώς και η μάρκα Gap σημείωσε αύξηση 1%. Τα αποτελέσματα υποδηλώνουν ότι η Gap θα πρέπει να κάνει περισσότερα πέρα από τα μέτρα μείωσης κόστους για να επανέλθει σε τροχιά μακροπρόθεσμης ανάπτυξης, όπως επισημαίνει το Bloomberg.

«Συνεχίζουμε να λαμβάνουμε τα απαραίτητα μέτρα για να προωθήσουμε κρίσιμες αλλαγές στην Gap Inc., για να επανέλθουμε τελικά σε μια πορεία προς την επίτευξη σταθερών αποτελεσμάτων μακροπρόθεσμα», δήλωσε ο προσωρινός διευθύνων σύμβουλος Μπομπ Μάρτιν.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι συνεχίζει την αναζήτηση νέου διευθύνοντος συμβούλου και προσβλέπει «στη στιγμή που θα παρουσιάσουμε τον επόμενο ηγέτη αυτής της σπουδαίας εταιρείας».

Τα αποθέματα κατά την περίοδο έως τις 29 Απριλίου μειώθηκαν κατά 27% μ καταγράφοντας η δεύτερη συνεχόμενη πτώση έπειτα από τέσσερα τρίμηνα διψήφιων αυξήσεων. Αυτό είναι άλλο ένα θετικό σημάδι για τους επενδυτές, δεδομένου ότι η Gap είχε στο παρελθόν προβλήματα με το απόθεμα προϊόντων.

Κατά το τρέχον τρίμηνο, η Gap δήλωσε ότι οι καθαρές πωλήσεις θα μπορούσαν να μειωθούν σε μεσαίο έως υψηλό μονοψήφιο ποσοστό, εν μέρει λόγω της πώλησης της Gap China στις αρχές του έτους. Η μονάδα απέφερε 60 εκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις την ίδια περίοδο το 2022. Για το σύνολο του έτους, η Gap αναμένει μείωση των καθαρών πωλήσεων σε χαμηλό έως μεσαίο μονοψήφιο ποσοστό και συνεχή βελτίωση του περιθωρίου κέρδους.

Τον Απρίλιο, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα καταργήσει περίπου 1.800 θέσεις εργασίας, στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδίου αναδιάρθρωσης που αναμένεται να εξοικονομήσει περίπου 300 εκατ. δολάρια σε ετήσια έξοδα.

Διαβάστε ακόμη

Πώς «ξεκλείδωσε» η συμφωνία για το χρέος των ΗΠΑ – Όλο το παρασκήνιο

Η British Airways ακυρώνει για δεύτερη μέρα πτήσεις από το Χίθροου (tweet)

Ο κορωνοϊός επιστρέφει: Σε επιφυλακή η Κίνα για τη νέα μετάλλαξη ΧΒΒ

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ