Ο Στιβ Άντκοκ, προτού συνταξιοδοτηθεί πρόωρα σε ηλικία μόλις, 35 ετών, για να γίνει σύμβουλος επαγγελματικής σταδιοδρομίας και επιτυχίας, δούλεψε συνολικά, 14 χρόνια στον τομέα της τεχνολογίας. 

«Χρειάστηκε να πάρω συνέντευξη σε περισσότερους από 100 υποψηφίους. Ένας εκπληκτικός αριθμός από αυτούς δεν κατάφερε να προχωρήσει στο δεύτερο γύρο των συνεντεύξεων», αποκαλύπτει ο αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος. «Αλλά το να τα πάτε καλά σε μία συνέντευξη, δεν σημαίνει μόνο ότι μπορείτε να πάρετε τη δουλειά», προσθέτει.

Είναι εξίσου σημαντικό, σύμφωνα με τον Άντκοκ να γνωρίζετε πώς να δημιουργήσετε καλές σχέσεις με τους συναδέλφους σας, να βρίσκετε λύσεις σε καίρια προβλήματα, να διαχειρίζεστε κρίσεις και πολλά ακόμη. «Με βάση την εμπειρία μου, το 90% της πρόωρης επιτυχίας σας συνοψίζεται στην ικανότητά σας να είστε καλοί στις συνεντεύξεις για δουλειά. Δυστυχώς, οι περισσότεροι νέοι δεν είναι καλοί σε αυτό», αποκαλύπτει.

Σύμφωνα με τον Άντκοκ και το CNBC, αυτές είναι οι 4 πιο χρήσιμες συμβουλές για επαγγελματική επιτυχία.

1. Να ντύνεστε σύμφωνα με τις περιστάσεις

«Έχω δει πολλούς υποψηφίους να έρχονται σε συνεντεύξεις φορώντας απλώς, ένα μπλουζάκι και ένα τζιν, την ίδια στιγμή, που εγώ φορούσα πουκάμισο και σακάκι. Ακόμα κι αν είχαν τα προσόντα, έδειξε ότι έχουν κακή κρίση και έλλειψη προσοχής», δηλώνει.

2. Να είστε ειλικρινείς με τα μειονεκτήματά σας

Όταν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, σας ρωτήσουν για τις μεγαλύτερες αδυναμίες σας, ο καλύτερος τρόπος για να απαντήσετε είναι να είστε ειλικρινείς σχετικά με το πού δυσκολεύεστε και τι έχετε κάνει μέχρι τώρα για να βελτιωθείτε.

3. Οι αποτυχίες μας βοηθούν να γίνουμε καλύτεροι

4. Κάντε ερωτήσεις

Να κάνετε πάντα τουλάχιστον δύο ερωτήσεις κατά τη διάρκεια της συνέντευξης. Οι καλύτερες ερωτήσεις δείχνουν ότι θέλετε να γίνετε άμεσα πολύτιμοι για την ομάδα και ότι σας ενδιαφέρει πράγματι, η συγκεκριμένη θέση εργασίας.

Μερικά παραδείγματα:

  • Ποια είναι μια πρόκληση που αντιμετωπίζετε τακτικά στη δουλειά σας;
  • Ποια είναι τα πιο πιεστικά έργα που χρειάζονται προσοχή;
  • Προσφέρει η εταιρεία προγράμματα κατάρτισης στους εργαζόμενους;

Διαβάστε ακόμη

Μελέτη: Οι φθηνότερες και οι ακριβότερες επιλογές για θέρμανση (vids)

Παγκόσμια θλίψη για τον θάνατο του Πελέ – Τριήμερο πένθος στη Βραζιλία, την Τρίτη η κηδεία του

«Βιοχαρτική ΑΒΕΕ»: Το τέλος της διαδρομής με το σφυρί για τη μονάδα στον Ασπρόπυργο